Емил Кабаиванов се обяви за жертва на репресия

Съвсем скоро прокуратурата би трябвало да повдигне обвинение на кмета на Карлово Емил Кабаиванов. Това вероятно ще доведе до зрелищното му арестуване и отстраняване от длъжност. В разпратена до медиите позиция бившият лидер на СДС заявява, че срещу него се упражнява полицейска и прокурорска репресия.

На 6 август пловдивската окръжна прокуратура съобщи, че Кабаиванов ще бъде привлечен под наказателна отговорност за безстопанственост. Той е призован да се яви в прокуратурата идния понеделник. Разследването е за престъпление, извършено през периода от април 2013 г. до април 2015 г.

Според обвинението Кабаиванов не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество. На общината били причинени щети за 22 849 лева.

"Този акт ще бъде логично следствие на полицейската и прокурорска репресия, която се упражнява в последните месеци срещу мен и някои служители в Община Карлово. Целта е да бъда дискредитиран, уплашен и в крайна сметка отстранен от предизборната надпревара, в която социологическите анкети вече месеци наред ми отреждат безапелационно първо място", пише кметът.

Според него сагата с полицейско-прокурорския произвол започнал през май, когато районен прокурор от Карлово, братовчед на един от кандидатите за кмет, го обвинил в злоупотреба с доверие за действия, по които Окръжна прокуратура отдавна вече се е произнесла, че не са престъпления.

Било скалъпено обаче "едно смехотворно обвинение, според което съм допуснал разхищаване на над 20 хиляди лева от проекта за водния цикъл на Карлово". "Това обвинение, което най-вероятно няма и да влезе в съда, все още не ми е връчено. Но активността на разследващите в тази връзка също е отвъд нормалната практика и разпоредбите на закона", смята Кабаиванов.

#1 m 14.08.2015 в 16:18:03

Вярвам в почтенността на г-н Караиванов и го подкрепям!

#2 1Sion1 14.08.2015 в 23:44:00

Името не му знаеш, ама го подкрепяш Тоя трябва да го обесят заедно с другите хубав и, които доразсипаха СДС.

Новините

Най-четените