Стотици на протест срещу Волен Сидеров

Протестна акция под надслов „Без имунитет" се провежда на ул. "Георги Раковски" пред сградата на НАТФИЗ, където лидерът на „Атака" Волен Сидеров снощи разигра поредното си цирково изпълнение и отнесе кроше под окото и удар под тила. Протестът цели незабавно сваляне на депутатския имунитет на Волен Сидеров.

В протеста участват студенти от театралната академия и други университети в София. Всички скандират "Искаме морал" и "Без имунитет". В акцията се включиха актьори, представители на творческите професии, а също и по-възрастни хора, които не искат децата им да бъдат тормозени от хора като Сидеров.

Сред демонстрантите има и група актьори, подкрепящи младите си колеги: Христо Мутафчиев, Валентин Танев, Явор Бахаров, Камен Воденичаров, Тончо Токмакчиев. До сблъсъци не се стигна поради засиленото полицейско присъствие.

С известно забавяне стотина души стигнаха до сградата на партия „Атака" при операта, тъй като полицията препречи пътя им при Военния клуб. Този анклав на протеста се предвожда от Манол Глишев. Той обеща на МВР, че протестът пред „Атака" ще е мирен, но полицаите отказаха да направят път.

В крайна сметка протестиращите блокираха кръстовището на бул. "Дондуков" и ул. "Г. Раковски", движението е спряно.

Кордон от три полицейски редици пази централата на "Атака". Полицаи има в околните преки и градинката при църквата "Св. София".

Не след дълго протестиращите се разотидоха и обещаха утре протестите им да продължат.
Друга част от протестиращите остана да пази НАТФИЗ от Сидеров, а трети се разотидоха. Студентите в академията, които по това време имаха лекции, се показаха от прозорците, за да помахат на тълпата.

На мястото има значително полицейско присъствие, както и кордон пред театър "Възраждане" на пл. "Славейков", където се намира централата на ПП "Атака". Движението по "Раковски" между "Гурко" и "Цар Освободител".

Хората се събраха в 17:30 часа при храм-паметника „Александър Невски", след което се отправиха към НАТФИЗ. Организацията протече във Facebook и се планира от миналата седмица, след като Сидеров отново проведе акция в Театралната академия.

#1 GETI 26.10.2015 в 19:13:33

България е корумпирана държава в която мафията управлява и целия държавен апарат от полиция, прокуратура, съд, народно събрание, правителство прикриват наркотрафика и търговията с наркотици, но Сидеров не е трябвало по този начин да се бори с престъпността. средствата за масова информация са против него , а те формират общественото мнение и народът не харесва сприхави управници.

#2 VK 26.10.2015 в 19:59:14

" но Сидеров не е трябвало по този начин да се бори с престъпността...." --------------- Сидеров се борил с престъпността??? /Смех в залата/ По страшното е, че има некви 3% ненормалници, дето и гласуват за него. Та и защитници из нета се намират разни, като Гети, Мети и останалите путинофилчета...

#3 GETI 26.10.2015 в 22:52:48

тва не е страшното нпо-водопроводчик най“По страшното „ е,че“ некви 3% ненормалници“ идват,без нито едно руско нпо

#4 GETI 27.10.2015 в 00:01:58

и по кво разбра,че съм му защитник нпо-водопроводчик ? щото съм от „путинофилчета“ или щото съм против статуквото?! че тоя си е луд за връзване,спор няма ама много ме дразни,че ни правят хептен прости… корупция,мафия ,Бисеров,КТБ,грабеж на обикновени хора,едни 16 милиарда заем -и така вече 25години.Сидеров бил виновен, само той, така се прави в бананови държави .забравиха за цените на ток,гориво,за имигранти ,купуване на гласове,референдум и куп други поразии. някой да говори за това,само Сидеров в устата на всяка една хранеща се нпо медия...как от един незначителен случай направиха мега тъп скандал. разделиха ни на „путинофилчета“ и „обамофилчета“ хилят се и ни гледат сеира,как се трепем взаимно

#5 Ролинс 27.10.2015 в 00:05:28

GETI | 26.10.201519:13 " целия държавен апарат от полиция, прокуратура, съд, народно събрание, правителство прикриват наркотрафика и търговията с наркотици" Мааму стара, за втори път ти казвам - като имаш информация и доказателства за това злодеяние, никой не ти пречи да подадеш сигнал в прокуратурата. Все пак това са много сериозни обвинения (иначе само клеветиш, ако не действаш).

#6 Ролинс 27.10.2015 в 00:11:37

"корупция,мафия ,Бисеров,КТБ,грабеж на обикновени хора,едни 16 милиарда заем -и така вече 25години.Сидеров бил виновен, само той, така се прави в бананови държави .забравиха за цените на ток,гориво,за имигранти ,купуване на гласове,референдум и куп други поразии. някой да говори за това,само Сидеров в устата на всяка една хранеща се нпо медия...как от един незначителен случай направиха мега тъп скандал. " В смисъл... граничарите са спрели да си вършат работата и да хващат нелегални имигранти, разследването на КТБ е спряло, никой не е гласувал на реферундума... и това само защото медиите отразяват Сидеров. Гениална мисъл, дрОгарю. Такива като тебе НАРОЧНО защитаваха липсата на лустрация със същото " ама осветяването на агентите на ДС е да ни се отнеме вниманието от еди какво си" Много сте заблудени.

#7 GETI 27.10.2015 в 00:47:21

бе ти си мноо тъпо парче всъщност има ли значение как да ти викам-тъп или натовец. мога ли а седна а пиша пред толкова много хора за нещо толкова сериозно,без да съм подал сигнал. даже Джордж Буш преди да тръгне за Ирак,не би си позволил такова нещо.

#8 GETI 27.10.2015 в 01:25:32

а тук,кой защитава „липсата на лустрация“ http://www.budnaera.com/2014-01/140310-07.html герб с плевньо т.е. твоите партньори -сащ

#9 VK 27.10.2015 в 06:45:19

"само Сидеров в устата на всяка една хранеща се нпо медия...как от един незначителен случай направиха мега тъп скандал " Нито е "незначителна" случка , нито някои е "направил" скандал. Нахлуването в учебно заведение и самоуправството на Сидеров не е дреболия. Още повече че не му е за сефте. Това е нарушение на закона, а и води със себе си група хора, които също са готови да нарушава закона и смятат това за правилно. По същия начин преди две години превзе БНТ, с пищов на кръста, с бандата си СС-совци, да иска обяснения от шефа на телевизията. Трябваше му цяла тумба "охранители" защото ТЯ - шефката на БНТ, била много страшна И му се размина... Нахлуването в НАФТИЗ също не е единствено, в петък пак същия цирк направи. И пак му се размина... Докога? А путинофилчетата го защитават, щото са на една хранилка, в един отбор играят. И целта не е добро за България, а ново заробване от Русия. Не че сме успели напълно да се отървем, ама ... На това му се вика в белите страни "държавна измяна", ама тук петоколонници и хибридни войни се изкарват герои и големи патриоти . Само дето работят за чужда страна. А Цацаров си трае.... Докога?

#10 VK 27.10.2015 в 07:14:23

НАТФИЗ Грешка, сори!

#11 GETI 27.10.2015 в 09:34:15

кое е това руско нпо,което служи за „хранилка на петоколонници и хибридни войни“която цел е „не е добро за България“ веднага мога да изброя няколко американски нпо-та,които показват само едната страна на монетата,формиращи мнения,като твоето за „нахлуването“(дето не е имало нахлуване),за „ НАТФИЗ , с бандата си СС-совц,скандали, нарушение на закона“ и т.н. мен ме интересува,кое е путинофилското ,руско нпо ?! дай да го видим.. КОЕ е ТО?

#12 pepe 27.10.2015 в 09:51:42

Вярно е, че няма такива руски НПО. Там всички лъжци и манипулатори се издържат и контролират от правителството. В Русия лъжата е държавна политика.

#13 pepe 27.10.2015 в 09:55:37

Между другото русофилите, защо така брутално загубихте изборите отново?

#14 pepe 27.10.2015 в 10:20:22

И да ми пишете минуси все тая. Изборите ще ги губите все по-брутално.

#15 GETI 27.10.2015 в 10:45:04

еееей,евала пепи-нчо! най-накрая а се яви един честен човек а каже,че разлика от тоталитарно преди 89г. и сега НЕМА

Новините

Най-четените