Екатерина Захариева: Турските граничари са се извинили за инцидента

Министърът на външните работи Екатерина Захариева каза, че турските гранични полицаи веднага са се извили за случая с пострадалия български гражданин. По нейна информация след инцидента българската "Гранична полиция" е потърсила разговор и информация от турските колеги. "Искали са извинения и уверения, че ще разследват инцидента и от тяхна страна и евентуално, служителят, който си е позволил това, ще бъде наказан" - обясни Захариева.

По думите й трябва да се изчака да приключи проверката и българските институции да си свършат работата. "Това е първият случай, за който разбираме и е поискано обяснение от българските институции там."

#1 dedo adji 03.11.2017 в 13:02:19

Пълна мътилка. Захариева казала, че се извинили. По-нататък кафенето цитира същата тази Захариева, че БЪЛГАРСКАТА Гранична полиция е поискала извинения и уверения...че служителят евентуално ще бъде наказан. Няма информация дали са получили нещо. Служителите са били трима. Представям си евентуалното наказание: Юзбашията ще им се скара "А бе аланкоолар,защо чакахте гяурите да преминат на своя територия, че тогава да ги гоните и биете. Сега заради вас трябва да пиша обяснения. Друг път да не чакате." Битти. Извинения следва да се искат за самото неразрешено навлизане на българска територия, даже и да няма друго мерзко деяние. А бургазлията се надява да ги съди. Пред кой съд? Българският не ги лови. А за примери от турско правосъдие четете Ботев.

#2 niemen 03.11.2017 в 13:07:52

Не, дедо, Захариева не е казала, че са се извинили. Според кафето, Захариева е казала, че са се извили. Разбираш ли тънката разлика?

#3 dedo adji 03.11.2017 в 13:30:23

Пане ниемен, това "извили" е печатна грешка в иконата. Заглавието над материала съдържа ясно "извинили". Но това не прави материала по-ясен. Или Захариева е замазала по дипломатически или кафенето я цитира писюрски и нищо не се разбира.

Новините

Най-четените