Дони спира шоуто си по БНТ след обвинения в хомофобия

Новото предаване на БНТ "Събота вечер с Дони" провокира обвинения в хомофобия след второто си излъчване.

Предаването стартира на 18 януари, след седмица закъснение. Концепцията на шоуто, водено от музиканта Добрин Векилов - Дони, включваше изява на гости под съпровод на симфоничен оркестър и ководещ - роботът Питагор. След второто предаване в събота обаче десетки зрители определиха поведението на Дони като хомофобско.

Причината са закачките, които си разменят водещият и Питагор, свързани с предпочитанията на хората към единия или другия пол. Няколко правозащитни организации надигнаха глас и написаха протестно писмо до директора на БНТ Емил Кошлуков, с което искат шоуто "да преосмисли ценностите си или да бъде свалено от екран".

В резултат певецът се извини публично в профила си във Фейсбук и заяви, че спира предаването в този му вид. Новата концепция на Дони ще е изцяло музикална.

„Имам много приятели с такава ориентация, които не се обидиха и дори се забавляваха с тези шеги, но щом съм засегнал организации, представляващи различните, най-малкото, което мога да направя, е да поема отговорност, като спра предаването в този вариант и поднеса най-искрените си извинения", пише музикантът.

И добавя: „Тъй като съм спечелил конкурс и съм длъжен да предложа нова концепция, отговаряща на дефиницията на конкурса, ще помисля и вероятно предложението ще е изцяло за музикално предаване. От сърце благодаря на добронамерените и също още веднъж от цялото си сърце поднасям извиненията си на засегнатите!".

#1 Дракон с кисело зеле 27.01.2020 в 20:01:52

Да го спре, защото шоуто е просто негледаемо зле, поне според първите минути от първия брой, които гледах току-що. Точно па по българска телевизия да спрат нещо заради хомофобия е в сферата на фантастиката. Това, подозирам, е някакво оправдание, защото нещото не е постигнало нужния рейтинг.

#2 dedo adji 27.01.2020 в 23:48:19

И Дони се предаде. Или продаде. ... десетки зрители определиха поведението на Дони като хомофобско ... Колко десетки? 2,3,5? И заради тия няколко десетки Дони се отказва от концепцията си за шоуто. Не Кошлуков го сваля, а той сам се поддава на шантажа на Пулс, Глас, Анимус и вероятно БХК. Кво да го праиш?! Дони, ти си музикант, бе човече, не агент на тоя или оня. Не съм гледал некоректното шоу и повече няма да гледам никакво шоу с Дони. Музиката му ще я слушам. И тъй съм от поколението, което слушаше музиката без да има нужда от клипове с танцьорки и чудовища.

#3 Балабан 28.01.2020 в 06:49:04

Сигурно шефът му се е обидил.

#4 pixie 28.01.2020 в 08:39:11

Айде всеки да прави това, което може. Защо Дони трябваше да почва да прави шоу? Да прави музика. Това поне го може. Ама доста музиканти решиха, че това не е достатъчно и решиха да захлебват с други, непривични им дейности, за много от които не само че не стават, но и пречат на други да се изявят. Михаела Филева озвучава филми, други готвят в "Черешката" и така нататък. Всички изведнъж станаха актьори, певци и какви ли не още таланти. Аре, стига. Това, че си разпознаваем, не те прави специалист по всичко.

#5 Kenny McCоrmick 28.01.2020 в 09:04:57

Тия май не са си пускали на Слави телевизията да видят що е то хомофобия. И ако на Дони беззъбите шеги са хомофобия, от направо е най-добре да закриваме телевизиите...

Новините

Най-четените