Тежка катастрофа с два трамвая в София (обновена)

Два трамвая се удариха на кръстовището между бул. "Христо Ботев" и "Сливница" в София.

14 души са пострадали, трима са откарани в болница. На мястото на инцидента има три линейки на "Спешна помощ", които помагат на пътниците.

Жената, която е управлявала втория трамвай, е затисната между ламарините на мотрисата, като екип на пожарната помага за изваждането й.

Инцидентът се е случил малко преди 10 ч., докато двата трамвая са се движили един зад друг по линиите в посока към центъра. Засега не е ясно дали причината за сблъсъка е технически неизправност или човешка грешка.

Първоначалната версия за катастрофата е неспазване на дистанция - първият трамвай е спрял на спирка, а вторият го е ударил отзад.

Движението по трамвайни линии 1, 6 и 7 временно е пренасочено по бул."Мария Луиза". В посока площад "Възраждане" трамваите по линии 1, 6 и 7 се движат по бул."Мария Луиза" вместо по бул."Христо Ботев".

Екипи на Столична община са успели да изтеглят единия трамвай и по-този начин са освободили част от трамвайната линия. В района на катастрофата има сериозно задръстване.

Очевидци разказаха пред БНР, че ударът между двата трамвая е бил изключително силен и част от пътниците са паднали на земята. Те казаха още, че сред леко пострадалите има и бременна жена. Тя обаче е без тежки наранявания.

#1 iii_krv 09.11.2015 в 11:49:32

Абе к'ви са тия ватмани- ега си- един трамвай да не могат да карат! Това е все едно да кажат, че имало катастрофа между два валяка!!!

#2 boris 09.11.2015 в 12:03:53

Тези ватмани не гледат ли на къде карат бе?!

#3 dedogo6 09.11.2015 в 13:01:37

Снимката не ви е коректна, там където е станало, не върви трамвай 22. Постарайте се да сте поне коректни със снимките

#5 yuliy 09.11.2015 в 14:29:44

Това очевидно не е снимка от тази катастрофа. По-добре я махнете, ако не може да намерите снимка от инцидента!

Новините

Най-четените