За шеста година бяха раздадени награди за отстояване правата на децата

За шеста поредна година Национална мрежа за децата раздаде наградите „Златна ябълка" за принос към благоденствоето на децата. Обикновено наградите се раздават в 10 категории, но по случай 10-годишнината на мрежата, бяха раздадени награди в още три категории.

Тази година наградните статуетки бяха изготвени от учениците от Националната гимназия за приложни изкуства.

За Герой на децата беше отличена Вера Кирилова - мрежови координатор на Национален алианс за работа с доброволци.

МБАЛ „Д-р Хр. Стамболски" в Казанлък спечели наградата за болница заради включването на социален работник в родилното отделение, който да консултира бременните, при които има риск от изоставяне на децата.

Община Велико Търново спечели награда за действията си в посока изграждането на ефективна и устойчива мрежа от социални услуги в подкрепа на децата и техните семейства.

Награда за благотворителност получи „Фикосота" ООД заради дарените над 10 хиляди литра течни почистващи препарати и повече от 7 тона прах за пране, който организциите членове на НМД разпределиха на крайно нуждаещи се семейства.

Социалната кампания на Нова Броудкастин Груп Reach for Change спечели една от трите специални награди - тази за кампания.

За вдъхновител на децата беше избрана д-р Лидия Маринова заради подпомагането на семействата с деца с увреждания и за подобряване на здравната култура.

Наградата за журналист беше присъдена на екипа на "Детски Дневник" - онлайн рубриката, която от години последователно и обективно отразява теми, свързани с живота и правата на децата.

Специална награда получи и президентът Росен Плевнелиев за последователните си усилия и подкрепа по темите, свързани със защита правата на децата и ранното детско развитие, като част от дневния ред на различните власти в страната, широката общественост и медиите.

Новините

Най-четените