Скандалът с кърменето в мола приключи с извънсъдебно споразумение

Майката, кърмила детето си в софийски мол и накарана от охраната да отиде в тоалетната да нахрани бебето си, е постигнала извънсъдебно споразумение. Това съобщиха от Българския хелзинкски комитет (БХК), който представляваше интересите на потърпевшата Деница Панайотова.

Случаят от 14 август 2014 г., добил популярност през март т.г, предизвика голям обществен интерес и кампания в подкрепа на кърменето на обществени места. Панайотова тогава се закани да съди търговския център за това, че нарушава правата й.

В крайна сметка майката и адвокатите й са постигнали извънсъдебно споразумение за приключване на спора. Панайотова ще дари получената сума, чийто размер не се съобщава, за организиране на кампания в подкрепа на кърменето на обществени места.

От БХК изказват своята благодарност и възхита към Панайотова за "смелостта ѝ да защитава своите права, като показа как трябва да бъдат отстоявани правата на жените".

 

#1 bludniq_sin 09.06.2015 в 12:47:23

Супер Тая изкара малко пари от бебето си създавайки несъществуващ скандал Пример за истинска БГ Мама. Като не е записано колко е сумата как ще се разбере дали е дарила цялата или примерно 10%?

#2 madreto 09.06.2015 в 13:32:16

Аман от амбициозни майки. Наистина се съмнявам, че тази жена ще дари и стотинка. Не ме интересува всъщност. Дразнят ме такива жени, които си бутат децата навсякъде. чак след 7 месеца да се даде гласност на този случай (?!). От ясно по-ясно.

#3 deowin 09.06.2015 в 23:25:49

Какви амбициозни майки, какви бутания на деца, какви 5 лева?? Жената си търси правата, стига се до съд, представителите на мола усещат, че ще загубят процеса, на майката не й се занимава повече със съдилища, стигат до извънсъдебно споразумение. Стандартен изход в който, за радост, справедливостта възтържествува. Какво точно е нередно, какво не ви харесва, какво пак плюете? Ако кола ви блъсне и съдът ви присъди материално обезщетение, това пак ли е "зимане на едни пари"? Хайде стига с това опростенческо утилитарно виждане за света, проявете малко достойнство.

#4 Freedom 10.06.2015 в 07:20:29

По-добре нищо никъде да не дарява, за да не се налага да я чуваме и виждаме повече. Можеше да си търси правата и без да занимава целокупният народ с това.

Новините

Най-четените