Божидар Димитров намери решение на проблема с бежанците

Известният с крайните си възгледи и националистически виждания историк и директор на Националния исторически музей Божидар Димитров се появи в ефира на Нова Тв за да обясни своите изказвания за политиката на "покръстване на бежанците".

Според него практиката през средните векове в европейските държави, включително и най-вече в България е била именно такава: да се покръстват пристигащите огромни бежански вълни.

Условията пред авари, печенеги и кумани, които са искали някога да влязат в централизирана държава като България навремето, са били да бъдат разселени и да бъдат покръстени.

Така бежанците са можели да бъдат контролирани и да не представляват опасност за етническата и религиозна цялост на населението, разбира се от думите на историка.

"Те са влизали в Дунава, целували са кръста и толкова. От там нататък те попадат в системата на държавата - армия, училища към всяка църква, обучения на български език и в рамките на 20-30 години изчезват - и авари, и печенеги, и кумани, без никаква следа", прави аналогия с днешните бежанци Димитров.

Според него не всички бежанци избягват България. Много от тях искали да останат у нас и той лично познавал такива случаи.

#1 boris 21.09.2015 в 15:42:54

Абсолютно е прав Димитров. Да се създадат приемни центрове за емигранти със само един изход навън. До вратата - от едната страна купела, от другата страна дръвника. Така както на небето има едно Слънце, така трябва да има един Бог и една истина за да е добре на всички. Няма друг верен път за Европа.

#2 JB 21.09.2015 в 15:57:22

Всяка себеуважаваща се медия би се въздържала от публикуването на подобни глупости.

#3 boris 21.09.2015 в 21:57:30

Единственото спасение за Европа е управление на "Партията на верният път", която да наложи нова политика на насилствено налагане на радикален християнизъм. Само така ще може да се въведе нова управленска структура, един Свети Инквизиум, който да стои по-високо от европарламента и националните парламенти да може да ревизира решенията им, ако те противоречат на общите принципи, полезни за хората в цяла Европа. Тоест светският характер на държавите да се запази, само с ограничението, че не могат да се приемат закони които по някакъв начин противоречат на догмите които ще наложи този избран с вишегласието на цялото европейско население инквизиум.

#4 dedo adji 21.09.2015 в 23:56:35

При цялото ми огромно уважение към Божидар Димитров, тук се е изхвърлил. Това е било възможно когато България е била суверенна държава и не й е пукало какво ще кажат в Брюксел. (дали е имало тогава Брюксел) А може просто да пуска материал за дъвка на соросоидите. Джвакайте и си мислете дали скоро няма да ви приканят да се обрежете.

#5 kyr40 22.09.2015 в 01:03:59

Това да отиде да им го каже лично да видим дали ще оцелее. Впрочем този дърт атеист-келепирджия към коя религия се числи? Коя е религията на комунистическите копелета?

#7 balchovalkov 23.09.2015 в 20:13:37

Той ми е ясен,един малоумник който търси келепира отвсякъде, той е целувал поне 100 гъза само и само да удари келепира.Ами вие, ред.колегия ли как се водите, как може да му уйдисвате на акъла дето го няма. А бе сложете му червения картон ,под достойнството е на вашия сайт да му обръщате внимание.

Новините

Най-четените