Динковци, нов епизод: Go back to Turkey

Ново видео с „арестувани" на границата мигранти се появи в социалните мрежи. На кадрите в стил „Динко Вълев от Ямбол" се виждат проснати на земята чужденци, които получават нареждания да се върнат обратно в Турция на смесен български и английски език. Авторът публикува видеоклипа с призив в такива случаи да не звъни на полицията или на телефон 112, а директно пришълците да бъдат отпращани.

"Действията, които се виждат на екрана, са меко казано незаконни. В България задържането на лица става само от органите с полицейски правомощия след разпореждане на прокуратурата и съда", коментира пред bTV началникът на Гранична полиция гл.комисар Антонио Ангелов.

В последните седмици т.нар. граждански отряди за охрана на границата придобиваха известност, въпреки че са незаконни. Това обаче не спря хайките от самоопределили се „пазители" на България, особено на българските жени и деца.

"Цивилните отряди за защита на жените и вярата ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ И ИЗПРАЩАНЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ... Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябват. Действаме сами!!!", призовават мъжете във Facebook, което може да се тълкува за склоняване към престъпление.

На въпрос на потребител - "Браво, но трябва по-респектиращо, иначе какво ще им попречи пак да дойдат?", Joseph Louis Barrow отговаря: "Не можем всичко да ви покажем все пак", което навежда на мисълта, че върху мигрантите може да е употребено насилие.

Тримата мигранти, които се виждат на видеото и са закопчани със "свински опашки", са открити от органите на реда по анонимен сигнал. Мъжете са декларирали, че са афганистанци.

Според сайта e-burgas зад псевдонима Joseph Louis Barrow стои Петър Низамов - Перата, посочен от Динко Вълев като негов основен другар в гражданските гранични патрули, който ще организира "доброволците от Бургас".

Преди четири години Перата и още двама негови колеги - охранители - Атанас Рачев - Мъфито и Мартин Кавалджиев - бяха съдени, а след това оправдани за побой срещу друг охранител пред бургаската дискотека „Джубокс". В заключителните заседания ключов свидетел се отказа от показанията си, а Перата, тогава студент по право в Бургарския свободен университет, се закани да съди държавата в Страсбург.

Комисар Ангелов призна, граничните полицаи не могат да контролират доброволните отряди, защото 30-километровата зона в близост до границата е свободна за всички български граждани. Той призова ако видим нелегални имигранти, да не се опитваме да ги спираме, а веднага да уведомим органите на реда.

Ден по-рано премиерът Бойко Борисов благодари на отрядите за защита на границата, но им напомни, че не трябва да нарушават закона и да злоупотребяват със сила.

#1 vanko 11.04.2016 в 08:39:45

Не се опитвам да оправдавам самоволни действия на този и онзи, но доколкото си спомням, в онова минало време (заради което още се делим и псуваме), задържалия НАРУШИТЕЛИ НА НАЦИОНАЛНАТА ГРАНИЦА бе награждаван. За това иде реч - национални граници, законност и уважение към тези, които са готови да ти помогнат. Щом се опитваш да НЕ ЗАЧИТАШ тези неща, получаваш...

#2 iwan_petrow7 11.04.2016 в 09:12:58

Направо да свалят и остатъците от охранителните съоръжения и мероприятия по опазване на държавната граница и да не се трошат грешни пари. Освен това, препоръчвам нормативната уредба и доктрината за националната сигурност да се преработят в спешен порядък в съответствие с новите реалности - нещо в духа, че лица от тюркско-арабски произход и за предпочитане с мюсюлманско вероизповедание, ще могат безпрепятствено и без документен контрол, да влизат на територията ни,... защото в противен случай и преди осъществяването на подобни промени, тези хора са нарушители/престъпници, а човек остава с много натрапчивото усещане, че закони в тази държава няма или още по-лошо "властта" ОБСЛУЖВА този процес, грубо погазвайки закон , вменените й задължения и националните интереси.

#3 GETI 11.04.2016 в 09:54:56

аман от БХК номера,нали сега сме партньори с американците..и трябва да взимаме пример от тях. те,там правят същото: „Въоръжени ”патриоти“ пазят американската граница от мексикански имигранти“ https://www.yahoo.com/news/armed-patriots-private-citizens-secure-u-border-100519616.html нелегалното преминаване на държавната граница е нарушение на конституцията на РБ и затова трябва да бъде наказано.това е случай в който е спазена конституцията на република България и затова трябва да бъде наградено. защитена е границата, не само българската, но и тази на ЕС ! не може който си иска да се разхожда където си поиска.има си закони и всеки пристъпил ги,е ПРЕСТЪПНИК. ..но,живеем в някаква абсурдна страна. този който трябва да се награди се наказва и обратно.

#6 KingoftheROAD 11.04.2016 в 10:37:55

Е, с хляб и сол ли да ги посрещаме мангалите? те като са толкова светии, що не си минават през КПП-тата с редовни дюкименти всеки? ами бацат направо като през раграден двор. И накрая доброволците виновни, че вършат работата на Тиквоча. БХК вън от България. Правата на разни маргинални групи не може да са по-важни от правата на мнозинството българи. Това е недопустимо. Това деморализира цялата нация. Така не се води държава, и не гради общество и цивилизация.

#7 sim4o 11.04.2016 в 12:57:18

И по горната публикация, и други подобни материали в седерасткото он-лайн издание Уебкафенцето доказват .. антибългарски действия=седерастия=толерастия! разрушаването на християнска Европа, това е целта на Сорос .. а едно от основните му средства-пропагандата. Ей му ги и купените слуги - виждат се, кои са, не се крият! та така

#10 dedo adji 11.04.2016 в 15:09:24

Мануела, като малка разказвали ли са ти приказката за викане на неволята. Ми неволята повикала Динко. Сама признаваш, че който трябва е абдикирал. Остани си с човеколюбивите чувства, само си помисли с кого предпочиташ да се срещнеш в някоя тъмна уличка - с Динко или с Мустафа.

#11 Bacillus Bulgaricus 11.04.2016 в 15:39:49

Трябва хората с либерално мислене да осъзнаят, че полицията в уредените законови държави НЕ Е ефективна при борба с малцинствени престъпни групи, защото са добре капсулирани в гета, там полицията е почти безсилна. А полицаят знае, че само да си привиши правомощията, веднага ще го разнищят пипалата на Сорос. Обаче граждански групи могат да свършат добра работа в помощ на полицията.

#12 Rodrigo Diaz de Vivar 11.04.2016 в 15:51:24

Мануела, нищо лично, ама... кога дойде от Стара Загора, кога придоби "столични" бабаитлъци и загуби "селските"? ЯмбоУ, Стара Загора, Пловдив, София... като си селяк, то е по душа, а не по местоживеене. Принципно, споделям поговорката, че момичето може да го извадиш от провинцията, ама провинцията от момичето... трудно. Нищо лично, но не обичам генерализациите. Само квартала в който съм живял 40 години е по голям от София, по територия и по население, но никога няма да нарека някого селянин, 'щото видиш ли е от Ямбол, от Стара Загора или въобще провинцията.

#13 Бам 11.04.2016 в 15:56:13

Бе незнам Перата-Мерата ама квото и да правят тея юнаци, има ефект. Не напразно трафикантите избягват България, засега, щот май ядат щамари тука. Както от Динко така и от граничарите. Обаче тия талибани май не са си прочели туитъра преди да тръгнат.

#14 Бам 11.04.2016 в 16:20:27

Manuela Gerenova | 11.04.201614:44 Ако имахме нормално функциониращи органи на МВР, тези юнаци въобще нямаше да са на дневен ред. ---- Мануелче, и пет МВР-та да имаш, идеално функциониращи, пак нямаше да ги връщат, щот сме европейци и сме готинки и милички. Ще ги откарат до някое ново общежитие, скоро и до твойта къща. И ще трябва да си живеете заедно, като главно ти ще се приспособяваш и интегрираш, не те. Ама ти не искаш това нали, искаш ако може да не идват, това да не се случва, някой да оправи нещата, а?! ах ти лицемерна гад такава

#16 Шебек Хасан 11.04.2016 в 16:36:20

Явно единствено към държавен разпад и гибел води безмозъчната толерастия. Също като оня норвежки седераст, дето приютил някакъв сомалиец в дома си. Оня за благодарност една вечер го изнасилил. Осъдили въпросния индивид на 4,5 години затвор и го депортирали. Но най-интересното е, че жертвата след това се чувствала гузно, защото това било прекалено жестоко наказание. Та до такива изкривявания и душевни и морални деградации водят "евро-атлантическите ценности". Да го имат предвид нашите седераси, че ако някой да не изреве като норвежеца.

#18 deowin 11.04.2016 в 22:09:19

>неволята повикала Динко ОК, а преди това повика Борисов, Цветанов, Цачева, Цацаров, Пеевски и прочие свинеподобни человеци, които на практика не се отличават по нищо съществено от Динко, Пешко, Наско, Марто и прочие дебеловрати ентелегенти от фитнес залите. Е, питам аз, след като видяхте до къде води това "неволята" да вика подобни хора в управлението на държавата, с кой акъл сега се радвате на Динковците? Как така хем уж не ви харесва мутризацията на държавата, хем същевременно избирате пожарникаря Борисов за премиер, Цветанов за министър, Цацаров за главен прокурор, и сега възхитено ръкопляскате на правораздаването на Динко? Какво, не сте наясно каква е дефиницията за мутра, може би, не сте виждали как в енциклопедията срещу тази дефиниция стоят снимките на точно тези хора? Хайде да се разберем - естествено, че имате право да одобрявате мутри като Динко да раздават правосъдие в държавата ви. Но тогава нямате право да се сърдите, че държавата се превръщата в мутренска държава - все пак вие напълно съзнателно го избрахте и одобрихте. Ако сега не ви и харесва, значи просто сте пълни идиоти, които дори не знаят какво искат, защото това, което избират, не им харесва.

#19 Бам 11.04.2016 в 22:25:31

Владко Мурдаров, словесният еквилибрист със свинския аватар под мен, го пропускам като малка гара и не му коментирам булшитите, щот освен да натръти колко да кухи останалите, друго нема. Шебек, това дето пишеш е абсолютна истина, колкото и на разни михлюзи да им се струва, че идва от RT. Из Скандинавия се налага политика на неприкрита съпричастност към сексуалните нужди на подчовеците и сексуално насилие извършено поради особености в културата на извършителя не се третира толкова като сексуално посегателство, ми по-скоро като нападение. Тъпото е, че ние се приспособяваме с техните културни особености, ами не е обратното, обаче това си има обяснение - някой трябва да бие и да рита и да стреля и да мачка, а то не остана кой.

#20 deowin 11.04.2016 в 22:29:13

>никога няма да нарека някого селянин, 'щото видиш ли е от Ямбол, от Стара Загора >кога дойде от Стара Загора ... като си селяк, то е по душа Не ми е ясно как точно успяваш да го постигнеш, но продължаваш да ме впечатляваш с дълбочината на вътрешните противоречия, с които незнайно как явно успяваш да продължаваш да живееш. Като, например, това, че уж не би обидил някой заради местоживеенето му, докато в същия коментар, две изречения по-рано, го правиш в пряк текст. >Само квартала в който съм живял 40 години е по голям от София Вееерно? Забравил си да споменеш колко дълго очакваш да ти ръкопляскаме за туй ти чутовно постижение, което си намерил за нужно да споделиш. Кажи сега и какъв марков алкохол пиеш, какви тлъсти мръвки ядеш и колко пари взимаш за да се приближиш още по-близко до образа, към който видимо (д)еволюираш - този на Потника.

#21 GETI 12.04.2016 в 00:57:22

прасчо стига си умувал,ми вземи ни осветли за положението на американско мексиканската граница. апропо,труповете по граничната линия са нормално явление при " мутри като Динко",или при американските гранични власти?!

Новините

Най-четените