Хасан и Ибрахим продължават да свирят по сватби

Близнаците Хасан и Ибрахим не са дисквалифицирани от конкурса на "Американ Протеже" в Ню Йорк, твърди баща им Денис Игнатов. "Някои иска да им опетни името, завиждат им", каза той пред БНТ.

Близнаците заявиха, че този скандал не им пречи и ще участват с Крисия в детската "Евровизия". По-късно обаче в ефира на bTV се разрази лют скандал между бащата на двамата пианисти и мениджърът им на доброволни начала Дора Пенева-Вилчек.

"Американ протеже" ще дисквалифицира близнаците заради наглостта и липсата на култура на бащата. А бяха тръгнали да прославят България, нали заради това правителството им подари сумата от 20 хиляди долара", коментира във Фейсбук Дора Пенева-Вилчек.

„Вилчек иска 15 000 евро хонорар, но ние не сме сключвали договор с нея и не й дължим нищо", отсече Игнатов тази сутрин. Според него тя искала да стане доброволен мениджър на децата, говорила по скайп със семейството, предлагала да организира концерти на момчетата из Европа.

Имам писмо от Игнатови, че ме канят да бъда мениджър на доброволни начала на децата. От февруари посветих времето си на тях, заплатила съм таксите за участието в "Америкън протеже" - около 2500 долара", обясни Вилчек.

„Не отричам това, платени са тези пари и ние сме готови да й ги върнем, но нямахме договорка да ги връщаме", отвърна Игантов.

Изпратила съм писмо, че не мога да бъда спонсор, но ще ги кридитирам, за да не се изпуснат срокове, а ще ми върнат парите, когато намерим спонсори, обясни Дора Пенева - Вилчек.

През пролетта близнаците си поделиха първото място в известния американски конкурс, а за да отидат в Америка, правителството им даде 20 000 долара.

От думите на бащата стана ясно още, че част от парите са похарчени, а Хасан и Ибрахим продължават да свирят по сватби.

#4 COMANCHY 16.07.2015 в 12:58:35

Мануела, съмнявам се някой да те пита на кой искаш да дадеш точно твоите пари за спонсорство, било то пък поет или художник. Тези които ги дават въобще не знаят и за съществуването ти и мнението ти, както и за моето впрочем. И не разбирам защо им се умаловажава постигнатото от децата, нали все пак това са деца, като се коментира че видиш ли..."били на разходка". Нали са били на състезателен конкурс, за каква разходка става въпрос? Информацията е толкова объркана, мисля че крайните мнения са неуместни в случая..

#6 скучко 16.07.2015 в 15:48:14

Ма какъв талант, какъв имидж за БГ, какви конкурси, какви "мениджъри на доброволни начала" и пр. бла ,бла дивотии бре Не види те ли, че сичко тва са празни приказки на лешояди ,които се чудят как да забогатеят на техен гръб

#7 Кирил и Методий 16.07.2015 в 15:51:13

Браво Мануела! Нас никой няма да ни пита за мнението ни за какво и на кого трябва да се дават едни пари за да се прави култура и да се развиват едни таланти. Искам да публикувам един линк: http://www.americanprotege.com/TalentSpring2015.htm Ако го отворите ще видите че има и друго българско дете което при това се е представило по-добре от Хасан и Ибрахим и е носител на наградата на съдиите от конкурса, което е по-добре от първото място на двете деца от Шумен. Никъде нищо, пълна тишина за това кое е това момче от Пловдив - Николай Маринов. За него държавата дали е дала 2 долара? Както се вижда Хасан и Ибрахим още са в списъка на победителите! Дано да останат там! Но, струва ми се, обръщаме повече внимание на жълтата страна на събитията! Щели били да бъдат.....Ами нека стане факт, тогава да става новина!

#8 deowin 16.07.2015 в 18:13:07

>Никой не ме е питал Всъщност са те питали. Викат му гласуване. На практика няма как властта да се допитва във всеки един момент до всеки един гражданин как да се харчат парите от точно неговите данъци, а и идеята на представителната демокрация е точно да имаме система, в която е кристално ясно защо няма да има нужда да го правим. Апропо, децата са артисти. Не разбирам на какъв принцип си явно склонна да подкрепяш "певец, художник, актьор", но не и тези конкретни деца. Що се отнася до въпроса за техния талант, както вече споменах, от това, че живееш в представителна демокрация, следва, че нямаш и няма как да имаш друг съществен механизъм за определянето на това кой е талантлив в контекста на това за кого се отпускат средства от бюджета, освен гласуването за хора, които да представляват интересите ти във властта. Тоест, грешка, има още точно един механизъм - да се кандидатираш самата ти за народен представител.

#9 Дракон с кисело зеле 16.07.2015 в 19:07:17

Свиренето по сватби е почтена работа... за възрастен. Съжалявам, обаче имам чувството, че тези деца издържат родителите си, а това хич не ми харесва. Другото е, че съм доста съгласен с Мануела - държавата вместо да дава тези двайсет хилядарки на точно тези две хлапета, можеше да ги вложи в някоя школа по музика за деца. Това - може би - щеше да е продуктивно. Може би щяха да излязат още талантливи деца. Може би... Може би... Може би... Може би ако някой иска да участва в частен конкурс в Америка, няма да е зле да използва частни пари за тази цел. Въобще, държавното финансиране на изкуството е цяла тъпотия. Дето вика Деовин, има гласуване - на следващите избори ще гласувам за тази партия, която обещае да спре напълно държавното финансиране на филми/театър/музика/литература извън ученическите и студентските разработки. Нека се финансират школи/читалища/квототам, но в момента, в който кинаджията/музикантът/писателят/квототам завърши обучението си и започне да работи по професията си, да си намери пари от другаде.

Новините

Най-четените