Плевнелиев заплаши Бюджет 2016 с вето

Президентът Росен Плевнелиев заплаши да наложи вето на Бюджет 2016, ако там не бъде записано повишаване на разходите за отбрана - ангажимент, който страната е поела и пред НАТО.

„Ако бюджетът за отбрана остане същият като през 2015 година, това ще бъде крещяща политическа безотговорност и нарушение на взетите решения на Консултативния съвет за национална сигурност", коментира президентът пред в. „Българска армия". Той уточни, че очаква бюджетът за отбрана догодина да бъде не по-малък от 1.33% от БВП.

Той се надява в рамките на 10 години издръжката на сектор „отбрана" да стигне 2 на сто от БВП, а също така и да бъде извършена модернизация на въоръжените сили.

Държавният глава напомня кризите в международен план, някои от които в географска близост до България. „В такава среда политиците трябва да действат адекватно и национално отговорно. България от пасивен трябва да стане активен член на НАТО. Членството ни в Алианса и способностите на българските Въоръжени сили са единствената гаранция за сигурността на нацията и на държавата ни", категоричен е президентът Росен Плевнелиев.

#1 sizif 24.10.2015 в 10:30:22

Не знам на кого служите г-н Плевналиев , но да ви припомня. Когато България сключи договора с EU (когато вашия водач бе секретар в МВР), подписа цели за минимални разходи за образование и наука. Към момента БГ не изпълнява тези цели в образованието 2 пъти , а за науката 10 пъти. Що не се сетихте за това бе,да му се не види. А когато смятате тези проценти за отбрана смятате ли и допълнителните пари за МО- точната цифра досега е -1,86%. Тези за образование са 3,9. Като приспаднат удържаните пари от предни години- 3,2 процента. Това е скандално. Затова има повече катастрофи и простотия и с повече ченгета няма да я преборите. Обричате децата ни. Не ви ли е срам. Изгубихте детето си, което е жалко. Замислихте ли се обаче, на колко други зачерквате живота. И го правите целенасочено- само вижте, кой е председател на комисията по образование- Дамянова. Тя беше зам. министър на един официално корумпиран министър. Неговото име беше и в тефтера на Златанов ОТВРАЩАВАТЕ МЕ.

#2 sizif 24.10.2015 в 11:11:13

А, и да ви помоля да гласувате с НЕ за електронно гласуване. Мързела , да не си направим труда да отидем до стаичката за гласуване не е оправдание. Тези , които не биха поели тази отговорност, едва ли ще прочетат програмите на кандидатите. А това не ги прави особено достойни да гласуват. ГЛАСУВАЙТЕ С НЕ , АКО ИСКАТЕ ПОНЕ МАЛКО ПОВЕЧЕ СВОБОДНА ВОЛЯ Няма технологична възможност за гарантиране на вота. При банковите трансфери грешката е 7%, като там се знае изпращача и получателя. Представете си сега случая, изпращача да не се знае кой е. Еий това ще се случи с помощта на този българомразец

#3 GETI 24.10.2015 в 16:08:47

моля,този „прецедент“ не го показвайте,защото котката ми се стресира,като го види крие под дивана и седи там с часове. то си е животинче,но разбира за какво иде реч и взема предпазни мерки за да оцелее в РОДИНАТА си хората като по-висши същества дори не се крият а гледат тъпо най-недостойното същество изкачило се до там където изобщо не му е мястото!!

#4 unclejohn 25.10.2015 в 00:38:54

Да, така е. Няма гаранции, че при електронно гласуване гласоподавателите ще бъдат и избиратели! Не е малка вероятността гласоподавателите да си останат само гласоподаватели, а тези, които предлагат или поръчват софтуера да се окажат избиратели!

Новините

Най-четените