Разходките на Господина от Лондон

Фулъм сигурно благославя деня, в който привлече Димитър Бербатов. Голове, асистенции и някои изпълнения от висока класа, които се въртят из клиповете на "Скай спортс" със седмици... Това можеше да се очаква. Но ефектът на привличането на българина е още по-силен в медиите. Те просто забелязаха Фулъм.

"Бербатов е фантастичен... Берба класа... Какви магически докосвания", и прочие английски въздишки четем и слушаме след всеки гол, пирует или пас с петичка, които стават факт горе-долу през седмица.

"Фулъм изглеждаше незаинтересован, а най-добре го символизираше разхождащият се Бербатов", обаче слушаме след поредния мач на тима навън, например. Така бе и през уикенда, след като Фулъм без да се напряга много си взе точка с 1:1 навън на Вила. Критиките бяха към Бербатов. Както са и суперлативите, когато отборът бие.

Изобщо - Фулъм вече е в медийното пространство и е интересен, защото там играе този енигматичен българин, брилянтен и влудяващ в различни мачове, но с аура на звезда.
А, както знаем, лоша реклама няма. Мартин Йол знае отлично, че във футбола е така - биеш, и те сравняват с най-добрите. Падаш - ставаш отбор за изпадане, говори се за кризи... Бербатов е глазурата на Фулъм и всеки го изтъква и за похвала, и за критика.

Йол знае също така и да се доверява на числата, а те говорят: 13 гола за сезона на Бербатов, а всеки път, когато е вкарал, Фулъм печели точки. Футболист с 88 попадения в 171 старта във Висшата лига (за Тотнъм, Юнайтед и Фулъм) няма как да е посредствен. Това е повече от гол на 2 титулярни мача!

Посредствен - не, непостоянен - да.

В сряда вечер Бербатов и съотборникът му Станислав Манолев, срещат Челси в поредната "разходка" край река Темза. Този мач си е и дерби, двата отбора делят една и съща територия - Западен Лондон. Българинът е вкарал 5 гола на този съперник и има добри спомени от мачове срещу него. На "Уембли" през 2008 г. деветката вкара от дузпа за Тотнъм, който би Челси с 2:1 и Бербатов спечели първата си купа в Англия, тази на Лигата.

В събота на стадион "Крейвън Котидж", който мие една от трибуните си в реката, идва Арсенал. Нова "разходка" за загадъчния българин, нови заглавия с името "Бербатов" и неизбежно - нов медиен фокус върху малкия и неинтересен доскоро Фулъм. Да се надяваме да има заглавия и за Манолев, който има шанс в последните мачове от сезона да спечели договор с Фулъм от лятото. Съдбата му го отвори с няколко контузии на конкуренти и националът трябва да впрегне всички сили за доказване, че може да е част от Висшата лига.

А Господинът от Лондон, който за известно време бе Господинът от Манчестър, изобщо не се впечатлява от писанията, защото си е спечелил реноме на звезда в тази лига. Бербатов си играе и се наслаждава на живота във Фулъм. Няма натиск за титли, има пълното доверие на мениджъра, феновете го обичат безрезервно... Независимо дали изпъва жили в спринтове, или просто се носи по терена с типична походка.

Идеална среда за Господина от Лондон.

#2 Borracho 17.04.2013 в 11:19:36

Фийби ни е ясен, оставете го да си прави пируетите и да се перчи по терена. От него българския футбол няма особена полза.

#3 Оня Дето Го Трият 17.04.2013 в 11:57:30

Ако четеш подобни текстове ще си мислиш, че в Англия нямат за какво друго да си говоря освен за Фулъм и за нашто момче. Това Челси, това Манчестър и колко по-важни голове вкарва заместника му ван Перси изглежда са дребни теми. Ние си мислим че света се върти около нас и около някой Бербатов, сякаш други играчи във Висшата лига няма. И се обиждаме, че Платини миналата седмица не можал да се сети кой е Стилиян Петров (дано оздравее!), сякаш наистина щом някой е българин трябва да го знае цял свят. Пишман патриотарство

#4 straight out the sewer 17.04.2013 в 12:38:26

Трябва да си много далеч от футбола,за да не знаеш за Стилян.Все пак не играе в полското,сръбското или българското първенство.Аз съм в Мадрид и тук всеки знае,защото хората се интересуват от футбол.Според мен това си беше излагация от Платини.А и още повече,че той трябва да е най близо да футбола в Европа.Иначе за Берба,успех довечера...и загуба в събота

#5 Rodrigo Diaz de Vivar 17.04.2013 в 12:41:47

"Бербатов е фантастичен... Берба класа... Какви магически докосвания", и прочие английски въздишки четем и слушаме " Къде това? Може ли нещо ... линкче, клипче с "въздишки", че нещо не намирам такива.

#6 Сърце Червено 17.04.2013 в 13:47:08

Напълно съм съгласен с пича дето го трият. Значи тука в България веднага когато се напише нещо за Бербатов в Англия веднага се копира. Независимо дали е добра или лоша критика. И човек си мисли,че едва ли не Бербатов е единствения критикуван играч в Англия.

#7 morientes_lale 17.04.2013 в 16:03:59

Нещо злобица видях в статията.. Защо просто не престанете да пишете за него и да го коментирате..

#9 Оня Дето Го Трият 17.04.2013 в 17:46:29

"...Защо просто не престанете да пишете за него и да го коментирате...." А той защо не си намери друга професия, а не такава в която работи пред 50000 фена на стадион и милиони пре ТВ-екрана? Ако стане продавач в Била никой няма да го коментира и ще живее спокойно. Що за идиоти пишат мнения по форуми

#10 http 17.04.2013 в 21:05:04

Бичкията Специално си направих труда да проверя как се движат Фулъм във ВЛ на Англия: 2002/13, 2003/14, 2004/9, 2005/13, 2006/12, 2007/16, 2008/17, 2009/7, 2010/12, 2011/8, 2012/9, 2013/ уй донт ноу йет Средняк са, както и да го погледнеш. Един път са били само близо до топ 6, останалото е все в миманса. Един от отборите, които никога не са били шампион на Англия, бай дъ уйе. Просто статистика, по темата за Бербатов не искам да споря, нито да давам наклон на .!. на някого.

#11 CK 17.04.2013 в 22:52:23

Хм, http ме е изпреварил в статистиката. Не съм фен на Бербатов, но колко злоба е необходима у някой (като бичкията), за да пише толкова неверни данни. Защо Ви е трудно (критиците на Бербатов имам предвид) да приемете, че Бербатов е също човек, който има правото, сам да определя, как да си организира живота и е ни най-малкото длъжен, да угажда на когото и да е, дали в България или другаде по света. Не е Бербатов този, който налага, да се пише постоянно за него. Просто тези "писатели" се опитват да спечелят някоя троха, покрай него. Интересно, как бихте реагирали Вие, ако други непознати хора непрекъснато Ви натякват, какво и как да правите във Вашия живот.

#13 http 18.04.2013 в 23:13:32

бичкия Никакъв напън не е... точно 2.34 мин. ми отне да намеря на кое място са били Фулъм във ВЛ... Това първо... после - нерде Фулъм, нерде Ман Ю... защо сменяш плочата? Иде реч за съшият Бербатов, по който точно ти се прехласваше как спрял една топка след пас от 40-50 метра, нали не ме лъже паметта (не помня в кой мач беше) и т.н... Не знам кой е седял най-много на пейката, ама знам едно - голмайстор с 20 гола стана Бербатов, няма значение колко е кесил там. Дузпата е срещу Евъртън - да, кофти я би. Рио Фърдинанд също изпусна тогава. На мен ми е през ю-я, че не те кефи да речем, всеки има право да не го харесва (повече от ясно е). Просто е некоректно да изтъкваме само лошите му страни. Пича има и добри такива (пас, визия за играта, техника, задържане на топката) - няма как да му се отрече. С 13 гола за Фулъм и още 6 асистенции се справя повече от добре. Пък и сезона не е свършил! И то в отбор с по-слаби играчи, където е по-трудно да се вкарва! п.с. Златните пчелички са в комунизма, недей да ги връщаш в употреба. И нещо друго - как виждаш отбор с 40 точки (тоест спасен от изпадане) да се раздаде на 100% и то срещу Челси, борещ се зверски за четворката? + факта че са във форма и са поне с класа над Фулъм?

Новините

Най-четените