Идеален отбор на НЕнационалите

Европейските квалификации без тях са различна надпревара. Слушаш химна на Германия преди мача срещу Шотландия, но ... го няма дребничкият, концентриран, решителен, русоляв Лам. Филип Лам, лидерът на тази генерация, която най-накрая се позлати.

Няма го и върхът на копието. Миро Клозе е рекордьор на Бундестима, надмина дори Герд Мюлер по голове за Германия.

Испания не е същата без Шави и Чаби Алонсо, въпреки че едва ли има по-талантливи заместници от Фабрегас и Коке някъде по света. Да, това е страхотен късмет за Ла Фурия, но...

Лицата на цяла една ера в националния футбол вече ги няма. В последното десетилетие Лам, Клозе, Шави, Алонсо, както и английското каре Джон Тери, Стивън Джерард, Ашли Коул и Франк Лампард, бяха рицарите на фланелките с герб на своите страни.

Без тях започва нова ера. Но ето ви една 11-орка на липсващите, отказали се от националните тимове, едва ли би имала проблем да се класира за Евро 2016, а и може би щеше да е претендент да го спечели.

Ето как примерно би изглеждал такъв дрийм тим от Ненационали. Добавяме австралийския вратар Шварцер към иначе изцяло европейската група, за да е по-колоритен съставът.

Радост за окото на фена!

Новините

Най-четените