Моуриньо привлече цял отбор нови в Юнайтед и ги съсипа

На една от последните си пресконференции като треньор на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо коментира, че Ливърпул бележи сериозен възход заради похарчените от мърсисайдци пари през последните години.

"Не става въпрос само за разходите им...", коментира той, но беше ясно, че цели да подчертае именно финансовите измерения на въпроса след като през изминалото лято се разгоряха големи полемики между него и изпълнителния директор Ед Уудуърд относно провалената селекция.

Бюджетът на "червените дяволи" хем беше свит, хем "Олд Трафорд" вече не е привлекателното място за големите звезди, каквото беше през ерата на сър Алекс.

Но колкото и да се оплакваше Моуриньо, че шефовее на клуба не отговарят на трансферните му желания, е факт, че за две години похарчи почти 400 млн. паунда.

Играчи за цял отбор - точно 11 - пристигнаха в Юнайтед по настояване на Специалния, но по една или друга причина се провалиха почти всички.

Най-странното е, че Златан Ибрахимович, който дойде в клуба само няколко месеца преди да навърши 35, ще остане в историята като най-успешното попълнение на Моуриньо, изигравайки брилянтен първи сезон за Юнайтед.

Но дойде контузията и Ибра не успя да заблести отново за тима, когато се завърна на терена.

Големият проблем обаче беше, че играчи, смятани за едни от най-добрите в света, дори не успяха да загатнат за огромните си възможности и сякаш се задушаваха под ръководството на португалеца.

Вижте в галерията всички привлечени от Жозе футболисти през двете му години на "Олд Трафорд".

#1 Оби Уан 20.12.2018 в 18:23:50

Наистина любопитно! Като ги подредиш заедно си се получава доста "интересен" отбор: Грант Линдельоф - Баи - Далот Матич - Фред Алексис - Погба - Мхитарян Златан - Лукаку

Новините

Най-четените