В първите си 150 мача Рашфорд е пред Роналдо, Анри и Шиърър

На 21 г. Маркъс Рашфорд е водещият нападател на големия Манчестър Юнайтед и пред очите ни се превръща в играч от световна класа.

Новият мениджър Оле Гунар Солскяер му дава цялото доверие, от което той има нужда, и го превърна в твърд титуляр в центъра на атаката. Рашфорд се отблагодари с 4 гола и асистенция в последните си 5 мача във Висшата лига, включително с победното попадение за 1:0 над Тотнъм в неделя.

Но дербито през уикенда не беше просто още една победа с още един гол за юношата на Юнайтед. Това беше негово 40-о попадение в 149-ия му мач в клубния футбол.

Така на крехката си възраст той скоро ще закръгли впечатляващо количество мачове, след като проби в първия състав на "червените дяволи" още на 18 и стана най-младият голмайстор в евротурнирите в историята на клуба.

Естествено, бъдещето на Рашфорд изглежда повече от обещаващо, но може ли той да се превърне в един от най-големите нападатели от своето поколение?

Ако съдим по показателите му до момента - определено да. Те сочат, че младокът превъзхожда някои от най-резултатните нападатели от последните години в съответния ранен етап от техните кариери.

Къде стои младата звезда на Юнайтед в сравнение със седем прочути голмайстори в модерния футбол след техните първи 150 мача?

Статистиката може да видите в галерията.

#1 1010101010 15.01.2019 в 16:26:55

Оле трябва да се назначи с многогодишен договор. Защо: 1. Практикува атакуващ футбол, което е задължително за мениджър на този клуб, но и тактик в дефанзивен план, когато се наложи (виж мача с Тотнъм); 2. Той е легенда на отбора и всява респект във футболистите; 3. Зад него като съветник е сър Алекс - какво по-хубаво от това; 4. Оле освен треньор е и фен на отбора, той е в сърцето му и не би постъпил като наемник да го смени срещу по-добра оферта от друг гранд; 5. Футболистите го харесват, феновете го харесват, ВСИЧКИ го харесват като човек; 6. Безкрайно позитивен и заразително харизматичен, което е плюс за клуба; 7. Познава клуба отвътре: 11 години футболист, 4 години треньор на юношите (много от които сега са звезди в първия отбор); 8. Невероятно добър екип от помощници в щаба му, които вършат страхотна индивидуална работа и които може би не биха останали при друг мениджър; 9. Шест победи от шест мача, без време за подготовка и опознаване на отделните футболисти, със заварен състав, без още да е купил или продал някого. Това потвърждава всичко гореизложено. Със сигурност ръководството на Юнайтед вижда и осъзнава тези факти и аргументи, както знае и мнението на феновете, които във всички форуми по темата са над 90% зад сегашния мениджър и ще бъдат зад него дори и при загуба, която все някога ще се случи. Оле ще бъде дългосрочният мениджър на клуба и за мен това е сигурно!

Новините

Най-четените