Край на красивите подрязвания на тревата във Висшата лига

Висшата лига забрани на клубовете да подрязват тревата на стадионите си, както си пожелаят.

От сега нататък всички терени в Премиършип ще изглеждат по един и същи начин, по образец на УЕФА – с обикновените и скучни хоризонтални райета.

„Различните дизайни на терените няма да бъдат позволени от началото на сезон 2017/18 – се казва в официално съобщение на Висшата лига. - Според правилата всеки терен не трябва да бъде поддържан по различен начин от традиционните хоризонтални райета. Споразумението приобщава Висшата лига към регулациите на УЕФА и нейните турнири.“

Така най-популярното първенство в света ще загуби част от чара си. Стадионът на Лестър, например, предлагаше изключителна гледка през миналия сезон. Хората, отговарящи за тревата на „Кинг Пауър“ се стараеха много и изрисуваха клубната емблема в средата на терена – нещо, което ще бъде забранено с началото на новия сезон.

В Саутхемптън също се стараеха да предложат нещо различно на феновете си при домакинските си мачове, но през новия сезон и тяхната трева ще бъде точно толкова скучна, колкото и по другите стадиони.

Новият сезон във Висшата лига стартира в петък, 11 август, когато Арсенал приема Лестър на „Емирейтс“ от 21:45 часа българско време.

Новините

Най-четените