Топ 10 на най-добрите пилоти във Формула 1 през XXI в.

Месец и половина преди началото на сезона във Формула 1 в отборите тече трескава подготовка. След седмица ще бъде представен и първият болид - този на Заубер.

Акцентите преди сезона са много, но като че ли все още тема №1 е оттеглянето на Бърни Екълстоун след 40-годишна ера начело на популярния спорт.

Новият спортен директор на Формула 1 Рос Браун пък направи списък с бъдещите ключови стъпки, които надпреварата трябва да предприеме в скоро бъдеще.

Ключът се крие в опростяването

В последните години сложните правила относно двигателите и нарастващата непоследователност в решенията на стюардите поставят шампионата далеч от неговия оригинален вид. Браун е на мнение, че опростяването на правилата ще доведе до много позитивни последици и ще намали объркването у феновете.

"Опростяването на Формула 1 е ключова цел за в бъдеще. Гледах шампионата в последните няколко години само като зрител и имаше моменти, в които ме отегчаваше. А това всъщност е страхотен спорт - фантастична комбинация от пилотите и техните личностни качества, жаждата им за победа, автомобилите им. Просто трябва да се съсредоточим и да намерим начина това да излезе на преден план", коментира Браун.

Феновете искат зрелище

"Феновете искат да стават интересни неща на пистата, а напоследък не сме свидетели на това. Наблюдавахме страхотно единоборство в последните години, но само между двама пилоти от един и същ отбор, за което разбира се не са виновни Мерцедес. Искаме да направим едно състезание толкова грандиозно, че когато феновете идват на пистата или чрез медиите следят развитието, да се забавляват от самото начало до края".

Със сигурност в думите на Браун има резон, а сега остава да предприеме и конкретни мерки за опростяването и завръщането на истинското зрелище, което помним от отминалите години на Формула 1.

В тази връзка ще ви предложим класация на десетте най-добри пилоти през 21 в.

Вижте ги в галерията.

#1 Кинджо 15.02.2017 в 12:48:29

Странна класация, Шумахер го няма, Алонсо начело, критерия за подреждане какъв е бил?

Новините

Най-четените