Хамилтън: Победата на Ferrari се преувеличава

Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън заяви, че не се притеснява от загубата срещу Себастиан Фетел и Ferrari в Гран при на Малайзия преди две седмици. Дори според британеца успехът на Скудерията е бил невероятно раздут от медиите.

Mercedes загуби надбягването със Скудерията, както и състезанието за работа с гумите, а атмосферните условия и появата на кола на сигурността на пистата определено бяха фактори в полза на атаката на Фетел.

Хамилтън потвърди, че темпото на Фетел и новия SF-15T са повдигнали някои сериозни въпроси в лагера на Mercedes, но въпреки това настоя, че не е особено притеснен от резултата в Малайзия.

„В момента всички ние предполагаме - заяви Хамилтън на пистата в Шанхай, където този уикенд е Гран при на Китай, трети кръг от световния шампионат във Формула 1. - Ferrari бяха много бързи и свършиха отлична работа на „Сепанг". Ние можехме да се справим по-добре, особено що се отнася до работата с гумите и запазването им за повече обиколки, а и можехме да сме малко по-бързи. Но не мога да оспоря скоростта на Фетел и темпото, което той наложи.

„Дали тук ще се получи същото? Тепърва ще разберем. Но в Шанхай условията на пистата са доста по-различни. Ще мога да ви кажа повече по този въпрос след утрешните свободни тренировки. Не сме притеснени или под напрежение, в никакъв случай. Мисля, че се представихме добре в Малайзия и се надявам, че този уикенд ще сме по-силни."

Шефът на Mercedes Тото Волф вече обясни, че победата на Фетел трябва да е като аларма за световните шампиони, но Хамилтън е на мнение, че тази реакция е прекалена.

„Лично аз не мисля, че победата на Ferrari е чак толкова притеснителна за нас, но Тото е шефът на тима и това е неговата гледна точка - обясни световният шампион. - Моето мнение, че не можем всеки уикенд да сме на върха. Не мога да кажа, че представянето ни в Малайзия беше провал. Но не забравяйте, че пропуснах едната петъчна тренировка заради проблеми - това обаче може да се случи на всеки по всяко време.

„Заради пропуснатата тренировка нямахме време да настроим добре колата за по-дълги серии от обиколки. Ако имах възможност за повече обиколки в петък, то най-вероятно щяхме да се справим с този проблем. Да, можехме да направим много неща по-различно и да постигнем по-добър резултат, но за мен представянето ни в Малайзия не е провал. Победата на Ferrari и резултатите са невероятно преувеличени в медиите и този уикенд ще коригираме това."

Люис допълни, че няма новини около новия му договор с Mercedes, по който преговорите още продължават.

„Все още трябва да се договорим за някои неща, но няма проблеми или трудности - заяви Люис. - През миналата седмица нямах много време, за да чета предложенията за текста на договора. Не смятам, че трябва да прибързвам с това. Мисля, че и двете страни сме единодушни, че искаме да продължим да работим заедно и имаме време до края на годината, за да реализираме това желание в новия договор. В един момент договорът ще е готов, не се съмнявам в това."

Новините

Най-четените