Адриана Лима - какво се крие под крилата на "ангела"

Тя е сред "ангелите" на Victoria's Secret, които можете да назовете, без да ви се налага да проверявате за всеки случай в Google. Нещо повече - с кариера от почти 20 години като лице на марката бельо, Адриана Лима е определяна като "най-ценния ангел" на бранда.

Родена е на 12 юни 1981-а в Салвадор в Източна Бразилия - град на брега на Атлантическия океан.

Освен родния си град, моделът обожава плажа Копакабана в Рио де Жанейро и малките кафенета из уличките в центъра на бразилската столица.

Бразилия и по-голямата част от света познават манекенката като Адриана Лима, но в Италия можете да чуете за нея, че е "италианската Катрин Зита Джоунс".

Прякорът й тръгва от реклама на италиански телеком, където (без особена изненада) е по бельо. Спотът може и да не е кой знае какво и да й лепва името на друга знаменитост, но следващите изяви на модела - на подиума, в реклами или на страниците на модните списания - буквално разбиват рекорди.

Извън светлините на прожекторите се оказва, че Лима е отгледана като много религиозна и вярваща в Бог от своята майка - ревностна католичка. Всяка свободна минута тя прекарва с двете си дъщери или занимавайки се с благотворителност.

Когато е в Салвадор, Адриана помага в местния дом за сираци, а през останалото време събира и дарява храна, дрехи и играчки за децата и средства за разширяване на сградата. Дарява и за болници в Хаити, които предоставят грижи на бременни жени.

Още 10 любопитни и/ или малко известни факти за нея можете да видите горе в галерията.

Новините

Най-четените