10 признака, че сте високоинтелигентна личност

Понятието "интелигентност" кореспондира със способността на човек да прави изводи върху дадена информация, с която разполага. Тя обаче не се измерва в знания и опит, а по-скоро в степента на умствена развитост, подготвеност към разбиране на теоретични въпроси, към усвояване на научните познания, културност.

Не на последно място интелигентността е в тясна връзка със способността на индивида да се приспособява в различни среди и да е адекватен в разнообразни житейски ситуации.

Ето защо не винаги това колко книги сте прочели е сигнал за това колко интелигента личност се.

Като цяло категорични критерии не могат да бъдат изведени на общо основание, защото хората са различни, но има някои общи признаци за висок интелект, които може да имаме предвид.

Ако вие спадате към групата на високоинтелигентните, най-вероятно не го осъзнавате до голяма степен, тъй като тези хора обикновено са скромни.

Вижте в галерията някои други признаци за богат умствен потенциал и преценете дали са валидни за вас.

#2 Бай Пешо Танкиста 18.10.2016 в 16:14:36

Пълни тъпотии!! Що си губите времето да драскате дописки доказващи собствената ви НЕинтелигентност!! Болшинството левичари блестят с разсеяност и болезнена простота!!

#5 deowin 19.10.2016 в 17:11:01

Пропуснали са най-важния признак - че не бъркаш признак с достатъчно условие, и че не си въобразяваш, че щом отговаряш на произволен списък с произволен брой произволно избрани "признаци" за интелигентност от произволен сайт в нета, то това доказва, че си интелигентен. На интелигентните хора такива списъци не им трябват, защото не им вършат никаква работа.

#6 FBInspector 19.10.2016 в 18:50:33

11. Не търсиш опора в самооценката си в статийки в сайтчета в нета.

Новините

Най-четените