Пейка парти, бейби

Абе, какво е това полярно лято, бе. В смисъл, много е тегаво. Снощи изциклихме с моите хора на пейките в Царска само до един през нощта. Пак беше яко, разбира се, тая компания е фундаментална, човек, казвам ти, в смисъл, велики са моите хора.

С тая тайфа се събираме вече близо 10 години. Няма такива алкохолици. София рулс, бейби. Сега съм на 26 и от 15 лета се разнасям в най-доволните групички в града. Познава ме целият център. Имам бивши гаджета откъдето се сетиш - "Лозенец", "Редута", "Банишора", "Изток", "Изгрев" и едно гъделче от Търново (или май беше Пловдив), което се влюби в мен миналата есен. Рентиерчето от "Оборище" ми викат. Като Марк Рентън от "Трейнспотинг", само че без хероина и глупостите за работническата класа. Аз съм бонвивана от пейката, копеле, почвам с бира в Докторската, продължавам с джин пред Народния и финиширам с ром в Борисовата.

С моите хора сме готините пияници #партиживотни, #правимсифън, #далиниезле.

Снощи пет човека за три часа излюскахме две каси бира, три картона вино, литър водка и една ментичка със спрайт, смятай. (Май нямаше спрайт.) Към един обаче всички по колелата и извазирахме от градинката, ебасиму и студа. Вярно, че бяхме само ние останали, както винаги, ма си е излагация.

В смисъл, като за нас, щото ние лятото ако не сме на къмпинг, на трип, или на хижа стоим на пейка парти до сутринта. Посрещаме изгрева с биричките, кучешкия лай, звука от миенето на улиците и Виктарата свири на китарата. Огромен е, човек, откакто се е върнал след три месеца свирене с едни супер готините филипинци в лисабонското метро, направо сцепва Виктарчето.

Имах преди две седмици гости трима френдове от Ротердам, дето се знаеме от един супер якия трип до Холандия и те, такива, не могат да повярват, че Вики не е професионалист. Смазва, казвам ти!

Аз, такъв, само стоя с една бира, хиля се и им обяснявам как тоя палавник е твърде добър, за да се продаде на системата. Ще го сдъвчат и изплюят. На Виктарата китарата е само за отбрана аудитория. Тоест ние. В смисъл такъв, бяха му дропнали една оферта да свири на договор в едно клубче тука около паветата, ама той ги отсвири. Ха, свири и отсвири! Само аз мога да направя такова изречение! Виксъна предпочита да си бачка на парче тук-там и да си обикаля, да си прави трипчета по света.

В средата на юли ще заминава за Словения при една супер яката мацка, с която има любов. Поканил ме е, ще отида по някое време, аз не изпускам яко трипче.

Чакам да дойде наемът от единия от двата апартамента, дето ги дават нашите в "Младост" и да се нагуша. Фадъра са го повишили в кантората и също трябва да вкара малко промо кинтаж за лятото и схемата е готова.

Китарата на Виктарата ще ни липсва през юли на Градина. С Даката и Жечев си поръчахме нова палатка, чакаме едни супер яките шалтета и сме шест. Нямам търпение вече да ходим, на къмпинга ще бъде епик, #пиянство #парти #койщеходизабира #песнипредогъня.

Човек, да не си помислиш сега, че имам проблеми с алкохола.

Имам проблеми без алкохола. Ха, пия от 11-годишен, бе пичага, биричките са ми е така, знаеш. И винаги със супер яките хора, на супер лудото парти, на мега готиния плаж. Гуд таймс.

Днес ставам, отварям си веднага една биричка и отивам, такъв, да си взимам нови кецове от Контрабандата. Гледам, вече са се събрали едни мои хора на входа и лафят сладко за някви готини работи пак. Там е и една бивша моя мацка - Весито. Пие ромец с количка, обадила е много як скейтърски дрескод, обзавела се е ново тату, снейкбайтс и още по-големи флешове. Зверското маце и ме гледа странно, такава. В смисъл, че ме гледа секси странно. Сто про още ме иска. Почти ме хвана яд, че се разделихме заради забежките ми, ама какво да направя. Търсена стока съм.

Правя хайфайв с моите хора от тайфата, разменям по някоя дума с всеки да го уважа и се насочвам към Весито. Казва ми, че изглеждам страхотно и си е мислила за мен. Сипвам си малко от нейния ром в бирата. Обаждам оферта да минем за още бирички при едни мои хора в Докторската и оттам да забием до компанията в Борисовата. Весито, развълнувана, вдига одобрителния палец, отпива от рома, после от колата и тръгваме. Кецовете друг път. Казваме чао на групичката и се уговарям с Михо и Талев да се чуеме по-късно за не'кви менти в центъра.

Малко преди да стигнем Докторска, купуваме по две бири, цигари, кола и половинка ром от един клекшоп. Лафчето върви, Веси видимо ми се кефи още. Казва, че чете много. Напоследък Кастанеда, Чомски и за Че Гевара. Мисли да записва магистратура по реклама и комуникации. Има страхотни идеи. Определя се вече като анархо-феминистка. И тя като мен мрази системата, с нея винаги сме плюли по ретроградното и скучното.

Изпиваме две от бирите, влизаме в Докторската, там ни чакат дузина мои хора. Минавам за кратко да ги уважа, защото вече имам други планове. Разбирам се с Марио, Ира и Жечев да се преслушаме вечерта за бирички пред Народния. Днес е по-топло, ще има яко пейка парти.

Изпиваме бирите, начеваме ромчето, Веси се хили яко на мои истории от морето. Ъпгрейдвам комуникацията с по-явен физически контакт, след всеки общ смях се доближавам до нея и оставям ръката си върху рамото й за по няколко вкусни секунди. Ах, доброто старо време. Моята мацка ми звъни, но аз и давам игнор и пускам на Веси оферта за още бирички.

Взимаме направо една двулитровка по пътя към Борисовата. Вече сме доволно развеселени и си припомняме супер яките случки откакто бяхме гаджета. Нон-стоп парти, концерти, пиене, извънредно хубав секс.. Ебаси якото. Веси вика, че си няма връзка сега. Аз също я лъжа. Много добре знам, че в момента ходи с едно приятелче от „Емил Марков", дето направихме преди време с него и още други готини хорица адски доволния трип до Белград да слушаме Дубиоза. Мега добрите музиканти. Виктарата с китарата е идеален за тях.

Стигаме до Борисовата, пияни, прегърнати и яко нахилени такива. Моите хора са заели три пейки. Крис свива коз, Джонката е на мента с мляко, Ива е с децата, Фори порка джин и си играе с кучето, всички останали са на бири. Виктарата свири тихо, пуши и се радва да ме види. Сядаме с Веси, дърпаме си по два пъти и сме мега доволните от живота. Добре, че реших да ходя за кецове днес. Пейка партито е чук, правим планове за къмпинга, чудя се как да стане така, хем да съм с мойта мацка, хем да има игра и с Веси. Май отново е пламнала искрата между нас. Доволно, доволно.

Стъмва се, отивам за още бири с Ицето и Ачката, който е супер пиян- едвам ходи и пее футболни песни. Добре, че познавам всички наоколо и нищо не може да му се случи. Мисля си дали Веси вече е решила да ми пусне тази вечер веднага или ще се прави първо малко на интересна. Доста алкохол изпи и като цяло е гейм он още откакто й пуснах офертата да видим Виктарата и другите в Борисовата в ранния следобед пред магазина.

Ачката губи баланс, пада на земята и се хили. Доволно смазан е. Мацката ми звъни пак. Игнор. После ще измисля нещо, сега ме мързи. Вдигаме Ачеца, взимаме бирите и тръгваме да се връщаме. Нещо не се чува китарата на Виктарата.

Стигаме до пейките и усещам как ми се завива свят, а сърдечният мускул започва лудешки да се удря в ребрата. Изпускам си бутилката, а течността се разлива върху обувките. Добре, че не си взех нови кецове.

В главата ми се образува едно изречение: „Веееееерно ли беее!" Веси се е награбила с Виктарата и още малко ще направят римейк на „Фатално привличане" върху пейката. WTF! Мега гадното, човек! Засилвам се и с един ритник пробивам скапаната китара на тоя некадърник, оставена до тях, докато се натискат. Побягвам панически под канонада от шокирани крясъци и докато тичам набирам моето момиче. Искам да и кажа колко я обичам. Телефонът и е изключен... Тегавеня.. Мда, утре ще ми е ден. Доволно добрия ден.

#1 Тилифона на Макарона 01.07.2015 в 08:47:32

Макарона само точеше лиги по Весето.

#3 Сърце Червено 01.07.2015 в 11:08:46

Само като прочетох, Хлебовски се отказах да чета. Може да е вярна статията, но тона и начина му на писане ме отказва от четене. Имам чувството,че уебкафе го държи за да пише хейтърските си статийки и ние да ги коментираме колко се зле и да генерират трафик.

#4 Orchid 01.07.2015 в 11:45:36

Прекрасно описание на такива безделници от пейка партито. Твърде много се навъдиха особено в София и не са тинейджъри вече...хора, които с нищо не са полезни на себе си или обществото. Наистина много детайлно и гротескно.

#5 flagstaff15 01.07.2015 в 12:55:28

Тия издухани шестаци по пейките не ми пречат, лошото е, че дърпат обществото надолу, с безполезното си съществуване. Чалгаря може да е прост, но чалгаря утре ще изтрезнее и ще отиде на някой строеж да свърши някаква работа. А тия червеи от статията не стават за абсолютно нищо - стоят, пият, всичките са революционери и против системата, а са по-насрани и от едно врабче. Не са лоши хора, но са много спрели горките.

#6 flagstaff15 01.07.2015 в 13:39:31

Хахахахах, за тоя пък по-долу, истинския живот бил когато си безгрижен и живееш за момента. Ако всички живееха за момента и мислиха само за гъзовете си както ти, сега нямаше да можеш да седиш и да щракаш с пръстчета по клавиатурата, бе шаран, щеше да живееш още в каменната ера. Обаче ти е кеф сега да си цъкаш по интернет, нали, кеф ти е да ползваш технологиите. Кеф ти е като имаш ток и вода, нали, само че някой трябва да построи това, дори стола, на който седиш, пак някой го е планувал, а друг е произвел. Кажи в душата си поне едно благодаря на тия хора, които не лежат, а работят, бе неблагодарник!

#7 Дракон с кисело зеле 01.07.2015 в 15:00:22

Още от заглавието се познава кой е написал това жалко извинение за жалко извинение за жалко извинение за статия. По-натам...

#8 LaForce 01.07.2015 в 15:47:52

Пуахаха, много ти е сбъркана представата за това кой работи и кой не. Примерно като се замислиш и Бил Гейтс и оня другия мъртвия тъпак и двамата като студенти са друсали яко - LSD, треволяци, може да го наречеш студентски живот по пейкарски. Всъщност няма нито един съществен приносител към блъгоденствието на човечеството, който да е бил "прилежен работник" и да не е изразявал по някакв начин бунт срещу системата. Айнщайн е бил социалист, на който е било забранено да говори в капиталистическото общество, под заплаха от игнориране. Да кажем Тесла - който изобретява (междудругото) променливия ток и като цяло електрическата система на човечеството, се бори срещу капиталистическите си господари и закостенелите едри капиталисти на деня си... Интернет, интернет по същество е продукт на хипари - учени, въпреки опитите на "властта" да го подчини... Ти брато, ти "съвестния работник" ти си безполезната твар, от твоето безполезно съществуване никога нищо не излиза продуктивно. Такива безполезни лайнопроводи обаче винаги са мнозинството и винаги, купищата тор натрупани около тях им пречат да видят истинската картина. C'est la vie. Но ти като представител на тъпото безгласно мнозинство естествено не разполагаш с акъла да го осъзнаеш.

#10 Тилифона на Макарона 01.07.2015 в 16:46:21

Ало, Макарон, кажи за Весето!

#11 bludniq_sin 01.07.2015 в 16:47:42

Аз си мисля, че той е описал хора на по 28/29+ години (приблизително), а не хлапета или студентчета. Мисля си, че ако е така спорът ви е излишен, защото да - едните (учениците и студентчетата) им е позволено да хайманосват и да си пилеят времето и да се наслаждават на безгрижие + да харчат парите на мама и татко, НО 30+годишен пергишин да го прави ми изглежда най-малкото унизително за него самия. И ми е чудно какъв е шансът някой от тях да постигне това което джобс и "другия наркоман" (цитирам по памет) са постигнали. Не е проблемът в тревата, в пейка партито и тн .. поне не и за мен. Няма проблем да живееш така но само и единствено за своя собствена сметка (най-малкото финансова). Интересно също и какъв процент от тези бохеми (напомням 30-ина + годишни) след време ще защитават яростно позициите си? Освен това .. бутували се били срещу какво .. срещу държавата, срещу капитализма..четат за ЧЕ ... и в същото време: - телефончето е смарт-фонче за 700/1000+ левчета изработено от капиталистическия самсунг или епъл от ръцете на тайванчета за по 1 долар на час (примерно) - кеца е за по 120+ лева изработен пак по същата процедура купен от НЕкомерсиалните (ама посещавани от маса народ конктрабанди, фабрик, брейк пойнтове и тн...) - цъкат си из некомерсиалния фейсбук, постват си в некомерсиалния инстаграм снимчици от некомерсиалния и хич не мейнстрийм градина, малина, къпина и прочее гъзарски къмпингчета (за по 60+ лева на ден?) и те така ... до там с некомерсиалния немейнстрийм животец и мега супер яките човечЕта братленце, и всички са вегани бате а мама и тате са адвокатчета, нотариуси, лекари с частни практики, зъболекари, рентиерчета Но няма лошо - на мен не ми пречат Аз съм от ония ботове дето ходят на работа през седмицата че оставам и след работно време за да мога да си позволя по две-три седмици подобно живеене за мига

#12 flagstaff15 01.07.2015 в 18:22:26

бай Йух, ама ти май нещо се обиди като детствена ученичка. С теб няма смисъл да се води никаква полемика, затова и те отебавам. LaForce, ти ми харесваш повече, поне излагаш някакви мотиви и знания. Въпреки това, трябва да кажа, че си повече от смехотворен щом си позволяваш да сравниш хора като Тесла и Айнщайн, с описаните лешпери в статията. Ти като си против капитализма, кажи ми в момента, кои са марките на дрехите по теб! Че ако не е капитализма ти ще ходиш гол и бос! А какъв ти е телефона? Кой ти направи телефона - или капиталистите от Епъл или Самсунг или други такива огромни концерни. Ти всеки ден субсидираш капитализма, но иначе си против него - това е всъщност нещото, което те прави нелеп. bludniq_sin, напълно съм съгласен с твоето мнение, но не мисля че гореспоменатите жертви на капитализма ще разберат какво имаш предвид.

#13 dedogo6 01.07.2015 в 20:57:29

Потник, що не ходиш да си обЕреш лайката?М?

#14 4o4olin 02.07.2015 в 11:14:23

Отличен ,както винаги. Толкова точно ги описва тея "общества". Най-после някой да покаже, че този безумен израз "в смисъл", дето се ползва ама за всичко, от това да пояснява напълно ясни неща, до това да завърши изречение... в смисъл...... Спрете се бе хора! Давай Лебовски, обичаме да те четем.

#15 LaForce 02.07.2015 в 12:40:58

flagstaff15: дрехите ми не са обозначени с корпоративни логота, а етикетите са изрязани дори и от вътрешната страна. Но ти сериозно бъркаш във възприятията си за това що е то капитализъм. системата която осигурява необходимите продукти, като например дрехи и храна, не е нужно да е капиталистическа - разбирай частен интерес да извлича полза от процеса на задоволяване на общите социални нужди на обществото (приватизиране на социалния интерес, екстернализиране в обществото, природата и т.н. на разходите), но системата която е направила така, че ти да си представяш, че това е единствения начин и дори да я защитаваш в несвяст, е капиталистическа. С други думи Аз нося дрехи и пак щях да нося дрехи ако не бяхме под властта на частния интерес. Капитализма е несвързан с това което казваш ти, капитализма има една цел и тя не е да задоволява нуждите на хората.

#16 John The Revelator 02.07.2015 в 23:02:53

По- тъпо нещо не бях чел скоро! Наистина.

#17 flagstaff15 03.07.2015 в 09:27:46

LaForce, съгласен съм с теб, че капитализмът не е направен да задоволява нуждите на хората и че капитализма е нещо ужасно. Но аз мислех, че това е ясно и на малките деца. Капитализма не го защитавам, но капитализъм ще има дотогава, докато той е нужен за сегашното духовно развитие на човечеството. Разбери, че на тоя етап хората са едни кръгли егоисти и капитализма ще ни мачка още много, защото всеки мисли само за материалното и само недей се прави на ангел небесен, защото и ти както и аз не сме безгрешни.

Новините

Най-четените