Задържаха извършителите на убийството на бизнесмен край Нареченски бани

Задържани са извършителите на убийството на софийския бизнесмен Венцеслав Маринов, станало край Нареченски бани. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

По думите му може да се потвърди, че "убийството е разкрито и убийците са задържани". Става дума за баща и син - Севделин и Марин Боюклиеви, съответно на 47 и 26 години. Двамата са били съдружници с убития Маринов в крайпътно заведение в Нареченски бани. Мотивът за убийството са неуредени финансови взаимоотношения между Боюклиеви и бизнесмена.

На 21 март Венцеслав Маринов е посетил заведението. Според разследващите около 17 ч. се е стигнало до скандал между него и бащата Боюклиев. Започва бой, при който Маринов е повален на земята и е приведен в безпомощно състояние. Севделин Боюклиев и неговият син Марин го завличат в съседно помещение. Там го държат със завързани крака, докато синът нанасял по главата и тялото на Маринов удари с твърд предмет.

В резултат на побоя бизнесменът е получил три черепно-мозъчни травми и една по-голяма в тила, която е и причина за неговата смърт.

Бащата и синът опитали да прикрият следите си. Увили главата с найлонова торба, а тялото било привързано със завеса от заведението. Тялото също било увито в найлон и поставено в бидон. Затворили бидона с метален капак от шахта и го хвърлили в река Чепеларска, на около 5 км от Нареченски бани в посока Смолян.

След като близките на Маринов губят контакт с него, на 23 март те подават сигнал в полицията. Три дни по-късно вече са установени повечето факти по случая. Трупът е бил открит благодарение на полицаи и пожарникари. Намерена е и изхвърлена камера от заведението, която е заснела скандала до повалянето на Маринов на земята. Полицаите са установили и опит за заличаване на следите - чрез изгаряне на дрехи и изхвърляна на част от материалите, с които са си служили бащата и синът.

Новините

Най-четените