Освежаване за Renault Megane

Френският автомобилен производител официално представи обновеното фамилно семейство на популярния модел Megane, като сцена за това стана автомобилното изложение във Франкфурт.

Рестайлингът на Megane е обхванал версиите хечбек с пет врати, купето с три врати и комбито. Промени има и във външния вид на топ модела Megane RS.

На пръв поглед подобренията в дизайна са съсредоточени в предницата и Megane все повече заприличва на компактния Clio. По подобен начин бяха осъществени и промените в третото поколение на по-големия модел Laguna, но трябва да припомним, че дизайнът на Laguna беше доста по-спорен и по магически начин фейслифта успя да спечели нови почитатели, а и клиенти, на модела от средния клас.

При Megane с нова форма са фаровете, решетката между тях е издържана в стилистиката на Clio, а тази философия е пренесена и при оформлението на предната броня.

Отсега нататък версиите хечбек и купе ще са с еднакво изглеждащи предници - това е сериозна промяна, тъй като тривратият вариант на Megane се отличаваше по дизайна на предната част.

Тепърва ще има новини за промени и обогатяване на моторната гама на семейството Megane, но според британското списание Autocar, скоро клиентите ще могат да поръчват и новия 1,2-литров бензинов турбо двигател с мощност 130 конски сили. Този двигател ще се предлага с трансмисия EDC с два съединителя, но ще е жалко ако това Megane няма да може да се поръчва с този мотор и механична предавателна кутия.

В интериора също на настъпили дребни промени, това важи и за оборудването, като тук се появява и инфотейнмънт системата на Renault R-Link.

Новините

Най-четените