Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Обвиняемият за жестокото убийство в София призна, остава в ареста

Вълчинов твърди, че не се е укривал, а се е регистрирал в хотел, за да обмисли случилото се Снимка: iStock
Вълчинов твърди, че не се е укривал, а се е регистрирал в хотел, за да обмисли случилото се

По-рано днес съдът остави в ареста Веселин Вълчинов, обвиняем за убийството на Кристиян Пеев, който бе намерен разчленен в шахта и други места в София.

Пред съда обвиняемият заяви, че се признава за виновен и съжалява за стореното.

"Не съм се укривал. Съжалявам за това, което се случи. Разкайвам се за деянието си и се признавам за виновен за това, че съм нанесъл удара", каза Вълчинов в съда. 

Той твърди, че е извършил престъплението в състояние на афект. Обхванала го паника, обадил се на приятел и се съгласил на неговите предложения как да се прикрие убийството, защото е бил в неадекватно състояние.

Според обвинението убиецът е използвал гира, с която ударил жертвата си в нощта срещу 9 август, а след това е нарязал трупа му в банята.

Според защита обаче разфасоването е извършено от другия арестуван - Константин Суботинов, който вчера също оставиха в ареста.

Вълчинов твърди, че не се е укривал, а се е регистрирал в хотел, за да обмисли случилото се.

На брифинг директорът на СДВР разкри, че убиецът е бил длъжник на жертвата. Двамата са били в трайно приятелски отношения. Плановете им били да правят общ бизнес с криптовалута, а заподозреният дължал 2000 лв. на Кристиян Пеев.

От своя страна 24-годишният Константин Суботинов работи като барман и доставчик на храна по домовете. На него е повдигнато  обвинение за лично укривателство. Вълчинов го е извикал в апартамента си, където е извършено убийството на Кристиян Пеев.

Суботинов е помогнал за заличаването на следите и изхвърлянето на човешките останки в кофи за смет в "Бояна" и на Витоша.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените