Изумителен гол на Де Бройне не спаси Сити и защитата на титлата е вече мираж

Невероятен гол на Кевин де Бройне не успя да измъкна Манчестър Сити при гостуването на шампионите на Нюкасъл в двубой от 14-ия кръг на Висшата лига. "Свраките" се бориха здраво и на два пъти успяха да наваксат изоставането си за крайното 2:2.

В 82-рата минута Де Бройне вкара възхитително попадение с топовен шут извън наказателното поле, но няколко минути преди края на редовното време Джонджо Шелви подели точките.

В 17-ата минута Жезус без изведен добре в наказателното поле и опита да върне с пета, но Фернандес пресече. Пет минути след това Манчестър Сити поведе в резултата. Давид Силва и Рахийм Стърлинг опитаха размяна на пасове в наказателното поле и след серия от щастливи рикошети топката се озова на пътя на английския национал, който стреля в десния ъгъл.

Нюкасъл обаче изравни само три минути след това - в 25-ата. Алмирон проби отляво, след което намери Джетро Вилемс. Холандецът бе оставен непокрит, направи едно докосване, след което стреля много прецизно в далечния ъгъл - 1:1.

Осем минути преди края всичко изглеждаше решено, след като Кевин де Бройне овладя на гърди една изчистена топка и със страховит изстрел се разписа за 1:2.

Това обаче не означаваше победа за Сити. В 88-ата минута "свраките" изпълниха късо свободен удар, топката бе пусната към Шелви, който с превъзходен удар от границата на наказателното поле не остави шансове на Едерсон - 2:2.

Новините

Най-четените