Галерия: Как Германия посрещна бежанците

Австрия и Германия отвориха широко границите си, за да приемат хилядите изтощени мигранти, които в петък вечер бяха натоварени на автобуси на унгарското правителство и изпратении към границата с Австрия.

Опитът на Виктор Орбан да блокира движението на нелегалните имигранти се оказа напълно неуспешен, след като огромното множество от хора окупира жп-гарата в Будапеща.

Унгария се оказа първата страна в ЕС, която осигури легален превоз на мигрантите, които се опитват да стигнат до Германия.

Хиляди мъже, жени и деца бяха прекарани с влакове и специални автобуси до Виена, откъдето властите организираха директния им транспорт към Германия.

Полицията в Германия обяви, че първите 1000 души от общо 10000 очаквани мигранти вече са пристигнали с влакове в Мюнхен. Австрийските служби за сигурност са преброили над 6000 новопристигнали имигранти до средата на съботния ден.

Отряди от доброволци и преводачи от арабски помагат на бежанците с процедурите в спешните регистрационни центрове в Мюнхен. Приемането на чужденците в Германия и Австрия контрастира видимо по организацията си в сравнение с хаоса през последните дни в Унгария (вижте галерията).

ЖП-гарата в Будапеща, която беше почти опразнена от мигранти в петък вечер, сега отново се пълни с хора. Властите обаче отмениха всички влакове към Западна Европа. Българското Външно министерство предупреди всички граждани да не предприемат планирани пътувания с влак през Унгария, като все още не е ясно докога ще продължи блокадата.

По външната граница между Македония и Гърция обаче продължава събирането на огромни маси от нелегални имигранти, които възнамеряват да продължат по пътя си към Западна Европа.

 

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 06.09.2015 в 07:47:59

Аз не мога да разбера защо е нужно "бежанците" да изминават целият този път. България, Гърция, Македония, Италия, Унгария..., да се давят в Средиземно море. Направо Меркел да им праща самолети по летищата на южните турски граници и да си ги посреща на летището.

#3 Rodrigo Diaz de Vivar 06.09.2015 в 08:47:31

Сега пък възникнал друг проблем. Част от "бежанците" изхвърляли храната, която им се давала, защото на нея имало кръст. Респективно, сега предстояло преопаковане на храната за да не разстройва мюсулманската им душевност.

Новините

Най-четените