7 хипотези защо арестът на Жана Бергендорф е тъй вълнуващ

В деня след рождения ден на Мария Шарапова, която получи голо селфи за подарък от приятелка, не очаквахме да се появи по-сензационна селебрити новина.

Но внезапно, на фона на нищото, идващо от страна на позамрялата шоубизнес индустрия, която упорито търси свои нови звезди сред плебейските дебри на Instagram (и все по-рядко ги открива), ярка новина разцепи скучния ежедневен хоризонт.

При това новина от родния шоубизнес и не става дума за Слави, който, между другото, съвсем забатачи артистичния си народен ореол в блатото на политическата скука.

Става дума за оная с откаченото име. Абе, оная дето спечели на един музикален формат и после я арестуваха. Сетихте ли се? Дето има шантаво име, защото беше живяла в Германия ли, в Дания ли...

Бергендорф. Жана Бергендорф.

Е, ами пак я арестуваха. Този път: лека автомобилна катастрофа, вследствие на която полицията установила, че дамата е употребявала кокаин.

Ама употребявала ли е, не е ли? Не може да се каже.

Всъщност никой не знае, дори адвоката й. А и да питаш не е прилично, защото току-виж се е оказало същото, като при предишния арест, когато уж намериха марихуана в нейния дом.

При количеството трева, за което се говореше, че е открито у Бергендорфови, би трябвало певицата в момента да лежи в затвора, според справедливото ни законодателство, което третира дори грам лечебна марихуана като тежък наркотик.

Но детайлите са досадни за всеки шоубизнес, важна е идеята и тя явно "хваща дикиш", тъй като новината за втория арест в рамките на една година предизвика небивал интерес.

В тази връзка ето няколко хипотези ЗАЩО хората толкова много се вълнуват от новината за ареста на Бергендорф:

Хипотеза 1:

Доста хора се чудят колко точно е известна Бергендорф и за да проверят, влизат да прочетат с какво е известна.

Хипотеза 2:

Хората са възмутени, че Бергендорф е хваната с кокаин, а негодниците политици, за които "всички знаят, че злоупотребяват" - не.

Хипотеза 3:

Всички искат да знаят дали певицата този път ще влезе в затвора.

Хипотеза 4:

Вероятно има и хора, които са ядосани, че Жана Бергендорф е майка и човек, който трябва да бъде даван за пример, а шофира под въздействието на наркотици.

Хипотеза 5:

Толкова рядко арестуват някои "известен" за нещо, че интересът е напълно нормален.

Хипотеза 6:

Феновете на Бергендорф са убедени, че тя е невинна и препрочитат новината, за да се уверят, че не сънуват. А останалите проверяват дали сънуват, че Бергендорф има фенове.

Хипотеза 7:

Всички искат да разберат дали Жана Бергендорф пазарува стока от дискотеката на Константин.

Изводът? Ако това е PR акция, то тя е супер успешна. И дори Бергендорф да я потрети - пак ще има хора, които да се вържат. В крайна сметка излиза, че да градиш "имидж" в България е трудно, но някои хора явно го могат...

И с нетърпение чакаме новата песен. Дано поне има такава, че иначе съвсем увисваме без хипотези.

#1 pixie 21.04.2016 в 09:24:42

Първият въпрос е защо втора статия за Бергендорф? Дали пък изкуствено не е превръща арестът и в толкова вълнуващ ? И как пък никой не знаел! имало ли наркотици в кръвта и, нямало ли. Има кръвни тестове и резултати от тях. Те, за разлика от вас, журналистите, са абсолютно безпристрастни. Съспенсът около тая информация го поддържате пак вие, журналистите. Ако беше някоя неизвестна личност, веднага щяхте да се докопате до точните данни и ритуално да разпънете въпросната личност на кръст. Ама не, те нова песен чакали!!! Противно е, че тая "велика" певица е на свобода след първия си арест, противно е и че най-вероятно сега пак ще и се размине. Противно е, че двойният стандарт си е факт, особено за известните. Противно е, че с това изтъкване от страна на медиите те сякаш го промотират и одобряват.

#4 theo 21.04.2016 в 14:15:43

Някоя си Розенбаум писала за някоя си Бергендорф... Може да са от едно котило. А може и да е слОчаЕноС...

#5 deowin 21.04.2016 в 18:03:13

>Ако това е PR акция, то тя е супер успешна Звучи по-достоверно без две от думите - "това е PR акция, тя е супер успешна", а приносът на автора на тази статия към популярността на планинската селянка Яна може да е малък, но май е от сърце.

#6 Aida_v 24.04.2016 в 18:02:06

Поредната натрапена от медиите бездарна звездичка,която блести само и единствено със скандали и издънки.Наистина ли има фенове?

Новините

Най-четените