Джамбазки, време е да ме блокираш в Twitter

Имам "късмета" все още да не съм блокиран в Twitter от Ангел Джамбазки - евродепутатът, спечелил 5-годишния си мандат в Брюксел на крилете на коалицията между Красимир Каракачанов и Николай Бареков, докато "България без цензура" беше в зенита си, а КТБ още не беше фалирала.

За всеки, който ползва Twitter, Джамбазки е добре известен с високия си наратив и дебатьорско майсторство.

"Клети бунаци", "Баща ти ти е чичо", "Рожбо на кръвосмешение", "Ти си доказателство, че фекалиите не потъват" са само част от риторическите похвати, с които репликира всеки, който прояви несъгласие с тезите му. Разбира се, преди да натисне бутона "block".

Все още всички можете да се уверите с очите си каква беше реакцията му след атентата в Барселона, при който загинаха 13 души, а десетки бяха ранени. Символичният ефект от удара по едно от най-посещаваните туристически места в Европа едва ли може да бъде остойностен.

Разплата ли? За "статусчета"? За "свещички"? Разплата за скръб? Ако ще се разплащаме - кога? В каква валута? Пред кабинета му ли да се строим, за да ни разчисти сметката? Или за логистично улеснение - да се съберем на националния стадион с комплект въже за бесене и права лопата?

"Жалките" хора от статуса на Джамбазки са стотиците хиляди български и европейски граждани, които реагират с емпатия и човещина спрямо ужаса. Същите хора, които му плащат заплатата и издръжката като евродепутат и които заслужават елементарна адекватност.

Понеже никой не се заблуждава, че политическо решение на терора ще дойде от него.

От висотата на трибуната си в Европарламента, Ангел Джамбазки има точно толкова реална власт и тежест, колкото да "пляска" терористите през Twitter.

П.п. В графата "право на отговор":

#1 follow_the_cash_flow 18.08.2017 в 14:32:34

Джамбазки може да е краен и неприятен, но удря по един малко тъпоумен, безммислен и беззъб начин "реакцията" на обществото спрямо случващото се. Да вземем заглавието на статията: "Джамбазки, време е да ме блокираш в Twitter" Ето този начин на мислене, изразяващ някакво завоалирано уж превъзходство, едновременно с беззъба пасивност. Това е част от проблема, който но докарва събития като терористичните актове. Ами блокирай го ти, като не ти харесва !!!! Така се прави !!! Без завоалирано, безпомощно, ялово, уж благородно и над нещата отношение. Аман от jesus еди кво си !!! Не се прави така !!!

#2 komentator111 18.08.2017 в 15:59:49

follow_the_cash_flow Коментарът Ви е толкова адекватен, колкото самата статия и постовете на господин Джамбазки в Туитър. Мозъчната помия която изсипва там не отговаря на положението му в европейския парламент, като представител на една цяла държава. А и не виждам какви директни мерки е взел той, че да съди който и да било. Същото се отнася и за Вас - какво точно направихте Вие, което да сметнем за правилно отношение при създалата се ситуация?

#3 follow_the_cash_flow 18.08.2017 в 17:36:05

Коментара е адекватен колкото и заглавието на статията. Автора се изживява като критикуващите Тръмп, и честта която той им оказва, чрез блокиране. Е, джамбазки нито е тръмп, нито "блокирай ме" е мъжки начин на поведение Като не ти харесва някой, молиш го да те блокира?? Нещо сериозно сбъркано има тука..

#4 follow_the_cash_flow 18.08.2017 в 17:47:05

п.п. нещо подобно е да си сложиш статусче je suis някаква простотия, когато разни лумпени убиват съгражданите ти. Или да пишеш, че минутата мълчание и поклонението над жертвите в барселона било "отговора" на тероризма. Моля, МОЛЯ ?????? Ако искате да отглеждате и възпитавате общество от картофи, че има и бръмбари, които да им ядат листата. Не драги мои, отговора на барселона не е поклонението пред жертвите. Поклонението пред жертвите е уважаване паметта на загиналите. Отговора на на барселона е предодвратения втори атентат, при който лумпените боклуци, 4 на брой са застреляни в колата, на място. ЕТО ТОВА Е ОТГОВОРА и НОРМАЛНОТО отношение на едни живи и адекватни хора. Но вие явно предпочитате едно общество от неадекватни, хвърчащи във въздуха картофи и пчелички !!!

#7 Виктория Пенелопова 07 19.08.2017 в 10:37:33

Хора като follow_the_cash_flow и Джамбазки, реагират на същия примитивен начин като динковците. Дали с юмруци или с думи, все тая. И въобще не им идва наум, че именно "картофите и бръмбарите" са изградили нашия свят такъв, че те да могат да си щракат мненията по клавиатурите. Особено, очилаткото от Брюксел. Простотията му е поотресаваща, езикът - отвратителен. Този индивид е срам за България. Трябва да има начин, подобни издънки да бъдат отзовавани и наказвани.

#8 deaf 19.08.2017 в 10:50:34

Това са старите нарочно вбесяващи номера на диалектиката,изискващи от опонента да докаже,че не е идиот,(фашист и т.н.)! Демек контекста на заглавието е следният:"Джамбазки,време е да докажеш,че не си идиот." След което "великодушно" оставя на опонента да се обяснява,оправдава,доказва,че няма...сестра. Ах,тази диалектика - любимото оръжие на комунистите и левичарите.

#9 follow_the_cash_flow 20.08.2017 в 13:19:50

Емпатията не е отговор. Емпатията е емпатия, израз на съпричастност и уважение. Но това не е отговора. Отговора е - 4 терористи от втория опит за покушение са застреляни. Обществото НЕ Е изградено в основите си от картофи и пчелички. Картофите и пчеличките обитават наготово обществото, чиито основи са положени НЕ от картофи и пчелички. За справка, конкретно испания, реконкистата, отвоюването от арабите, НЕ Е извършена от картофи и пчелички ;). Не е излишно да четете история. Света не почва и свършва с псевдо реалността на розовото либерално десетилетие от началото на 21 век, което е ДОСТА кратък, противоречив и не особено продуктивен период. Също, не може да казваш на някого, че е време да те блокира. Т.е., мъжката реакция е - ако не ти харесва, ти да го блокираш. Реакция, уважаща правото на другия на мнение, също по никакъв начин НЕ включва, да го караш да те блокира. Като не ти харесва, блокирай си го ти.

#10 follow_the_cash_flow 20.08.2017 в 13:34:09

Колкото до левичарството, аз самия се усещам че клоня към такива убеждения. И мога само да съжалявам, колко успешно тази идеология е размита и тотално победена. В българия се представлява от бившата комунистическа диктатура, след това грабител на държавна собственост. По свете се занимава с всякакви простотии, но не и с правата на трудещите се. Масата трудещи, наместо да се обедини, бива разделяна, с акцент на правата на разни малцинства, които СЪЩО са част от, да си го кажем работническата класа (дори да работят в офиси). Но не - розово фашистките крайно леви, които бих нарекъл псевдо леви, им е по евтино да защитават малцинства, отколкото да защитават условията на труд и правата на работническата класа като цяло, без да акцентират на различията и малцинствата. Което обслужва дясното и либералите. Т.е. нормалната борба и диалог между ляво и дясно, е отдавна в миналото, изместена от глупости и ексцесии, хабящи обществен ресурс. Същото е и по отношение на исляма. Арабските социалистически партии биват смачкани от запада, и после се чудим, защо процъфтява ислямски екстремизъм. Защото е изгодно за либералния империализъм.

Новините

Най-четените