Двамата братя и железният бокс

Враца. Двама братя на 32 и на 36 години (единият с прякор "Поничката" е криминално проявен, с регистрации за кражби и шофиране в нетрезво състояние) убиха ученик на оживена улица пред очите на приятелката му и случайни минувачи.

18-годишното момче натиснало клаксона, за да им покаже, че не е ок да вървят в средата на улицата в непешеходна зона. От снимките се вижда, че има свободен, използваем тротоар, т.е. не са били в безизходица.

Обиждали са се, после единият брат е държал ученика, докато другият го е налагал с метален бокс. От репортажите по тв и снимките в регионалните вестници става ясно всичко.

Става ясно защо България е такава, каквато е. Кофти място за живеене.

1. Ние мразим правилата.

Мразим да ги спазваме и не го правим. Вървим по оживени улици на пътното платно, защото така сме решили. Защото ще си правим, к'вото си поискаме, щото няма кой да ни накаже. Няма кой да ни възпита. Няма кой да ни осъди, няма кой да ни прати в затвора, няма кой да ни покаже какво е истинска справедливост, а не първобитната такава. Ние убиваме за забележка. И после сме "потресени".

2. Ние не помагаме на хора в нужда.

Гледаме как убиват човек и снимаме, цъкаме с език или звъним на приятели да разкажем какво сме видели. Ние не спираме, за да закараме момчето в болница, ние не правим път на линейката да мине. Ние сме фотографи, случайни репортери, сеирджии, страхливци, но не и хора.

3. Ние сме ненужни.

На спешния номер 112 във Враца никой не вдига. Държавата не се интересува от нас, за Държавата сме като истината - вечни. И затова, според нея, можем да почакаме. И докато изчакваме - умираме. Пред очите на другите.

#1 цезар 12.01.2016 в 22:43:42

"Ние сме ненужни. На спешния номер 112 във Враца никой не вдига. Държавата не се интересува от нас, за Държавата сме като истината - вечни. И затова, според нея, можем да почакаме. И докато изчакваме - умираме. Пред очите на другите." много тъжно и мнг точно

#4 goshko_hubaveca 13.01.2016 в 05:57:51

само бипкане ли е било? или опит за обийство с едно тонен метален бокс. нека стане ясно. ако не е проблемно да почна да ви газя по улиците, само ще чакам да стъпиш на така нареченото улично платно и прас! с двутонния ми джип!

#5 Шебек Хасан 13.01.2016 в 08:16:11

Евче, докато за всяко нещо викате "ние" и вината е обща, а не конкретна и персонална, нещата ще си продължават така. Общата вина е ничия. И наистина за това вие "пишещите" сте виновни.

#7 Zizu78 13.01.2016 в 09:17:44

LaForce, от коментара ти разбирам, че далеч задминаваш упоменатите субекти. Като си тъп, по-добре го дръж за себе си!!! Нали Тиквун ви го каза....гледайте "От местопрестъплението"

#8 jens xp 13.01.2016 в 09:54:29

Г-жо Мартинова, един път помогнах на човек в нужда! Ситуацията беше сходна. Но нали разбирате, че помощ в случая не става с приказки? Накрая виновен останах само аз. Една година се влачих по съдилищата и загубих работата си. Заклел съм се от тогава, че при никакви обстоятелства не ще се намесвам, ако ще да убиват пред очите ми и деца!!

#17 mima 13.01.2016 в 13:08:11

Всички ченгета в България трябва да бъдат уволнени - до един. Временно функцията им да се поеме от военните и да бъдат открити конкурси за позициите на полицаи. Новите да са с по-високи заплати, по-малко правилегии и да се следи да си вършат работата. Ако ги хванат да бездействат - уволнение, ако ги хванат да покриват някой - уволнение и солидна ефективна присъда. Какво се случва сега в страната ни. Малцинствата безчинстват и ограбват възрастнте хора, мутрите безчинстват и убиват децата, а средният гражданин се страхува да се намеси, защото или ще пострада чисто физически, или после ще го влачат по съдилища и същата тази система ще съсипе живота му. Това не е държава, а пародия!

#19 AJOto 13.01.2016 в 13:27:11

До Косьо - коментар 15. Само от твоя коментар става ясно колко зле сме всъщност като народ и държава. Този коментар събира цялата помия в нашето съвременно БЪЛГАРСКО общество. За това сме на този хау. Виждаш че някой прави нарушение но по добре да си трая да не ме прибие. Виждаш какво става в дървата ама по добре да си трая да не ме почнат и мен. Политици и "мутри" си правят каквото искат, но ние да си траем.. да не ни бият. Утре ще гледаш как някой прибива твой познат или роднина .. по добре да си траеш да не те бият и теб. До тук ни докараха .. Да си траем за да не ни бият и нас. Не виждаш ли (всъщност ти виждаш) как всеки ден политиците (мафията) ни мачка и ни прави на смешни ... да но ние си траем за да не ни бият. Да ти кажа .. и да си траеш пак ще те .... бият.

#21 AJOto 13.01.2016 в 14:40:11

Mako. От това че пишеш "колегата не е искал да каже ..." виждам че имаш склонността да обесняваш на всекиго, как и защо видиш ли се е случило нещо. И как твоето мнение е правилно и не подлежи на съмнение. Мако нямам нищо против теб но моляте недей да ми тълкуваш какво е станало освен ако не си била там. От 20 години съм активен шофьор по пътищата на северозапада и знам че няма и капка култура. Виждал съм даже баба да ме псува и да бие с бастуна по капака на колата ми, защото съм спрял на пешеходна пътека за да мине тя... Да имало е конфликт ... да имало е спречкване, но не ми ръси неща от сорта на "ама ако той не беше слязъл.." Ти беше ли там... видя ли че той слезе да се бие с тях.. и да е така Това дава ли право на някой си да те убие за забележка. Според теб въпреки че е на 18 години треньор по бойни изкуства ако слезе с ясната цел да търси физически контакт ще се стигне до този развой... Смяташ ли че ако момчето е напуснало колата с простата идея да се бие щеше да слезе с голи ръце. В 90% от колите по Българските пътища има я тръби я лостове я какво ли не... Или искаш да ми кажеш че понеже е направил забележка на двама дебели мафиоти той си е виновен , че са го убили. Мако.. моля те.. В германия (не съм го гледал по телевизията а го знам от личен опит) ако забележиш нещо нередно и не се обадиш на полицията те мислят за престъник. В България и да видиш как убиват човек на улицата си подминаваш.. защото ние сме послушни.. ние сме стадо... ние сме овце.. И не ми философствай за НИЕ и ТИЯ.

#22 Marcus 13.01.2016 в 15:12:01

Винаги когато стане нещо такова държавата ви е виновна.Има държави които са 10 пъти по-зле от нашата а хората там не се оплакват.Кой знае как ги е напсувал за да му се нахвърлят така, ако възпитано ги беше помолил може би това нямаше да се случи

#24 mima 13.01.2016 в 17:10:48

Това, че има по-зле от нас причина ли е да се примиряваме със ситуацията? Щом има проблем, то той трябва да бъде отстранен. Не ме интересува дали в Зимбабве са по-зле от нас. Ако са по-зле, то те трябва да мислят как да си оправят техните неща, а ние нашите. Може момчето да е направило по-остра забележка, но това не е повод да бъде убито от бой. Правила съм забележки на хора, които пушат където не трябва, на такива, които не събират лайната след любимците си или хвърлят отпадъците си на тротоара. И разговорите ни почти винаги не са били мили и любезни, но до бой не се е стигало. Сега остава аз да си преосмисля поведението, защото следващия път като помоля някой да загаси цигарата си на детската площадка може да ме смели пред детето ми.

#27 Lilit 13.01.2016 в 19:19:00

Как какво щяхме да пишем, г-н/г-жо "кисело зеле" или всички сме забравили, че съвсем неслучайно в правова държава, каквато претендираме, че сме или би трябвало да бъдем САМОРАЗПРАВАТА под всякаква форма е престъпен състав! Ако момчето ги беше пребило - резултатът пак щеше да бъде същият - саморазправа - следва наказание за виновника! Поне така е редно да бъде и да не гадаем по форумите ще последва ли няма ли, ще си свършат ли институциите работата, а всеки трябва да е сигурен в това!

#36 imperiall 14.01.2016 в 04:17:20

Понеже съм блокирана по всички въпроси, ще потърся 1 човек, за когото се притеснявам. Де е Потника?!

#38 паяка 14.01.2016 в 10:29:55

Всички скачат срещу снималите очевидци. Ами ако това са ученици в междучасие? Какво да направят? Да скочат между популярните в града - каратист в джип с метален бокс в ръката и спаринг-партньорите му- известни мутри, при това са отбор тандем. И да опитат да ги разтърват!?

#39 bludniq_sin 14.01.2016 в 12:00:33

Това е съобщение от прокуратурата: Припомняме, че около 12,55 часа на 12.01.2016г. в централната част на гр. Враца, в близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Т.Й. и братята Иван и Десислав Дамянови във връзка със спазване правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в причиняване на побой на 18-годишния Т.Й. от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце. Разследването до момента е установило, че ПОЧИНАЛИЯТ също е НАНАСЯЛ удари по нападателите си с МЕТАЛЕН БОКС. В резултат на побоя по-късно Т.Й. починал. Починалият е 18-г., с приятелката си; в автомобил; тренирал бил таекуондо. Очевидно е влязъл в конфликт, очевидно е напуснал автомобила разбирайки, че влиза в конфликт. Кой е провокирал конфликта, кой е замахнал пръв, от ударите ли е починал (т.е от техния интензитет, сила и нанесените травми) или в следствие на удар си е глътнал езика и е починал вследствие на това. Това са неща, които следва да се проверят защото до голяма степен определят хода на наказателното производство, обвинението и присъдата.

#40 mima 14.01.2016 в 15:40:48

Кой си е купил свидетел? Кой е бутнал парици на прокурора? Кой е поръчал да му напишат някоя и друга статия? Това, което е неоспоримо е, че едните са с криминално минало, а другият - жертвата с чисто досие, спортист и треньор на деца. Сега обаче ще го изкарат абсолютна мижитурка, за да могат да отърват затвора. Истината е някъде там, но не е изказана още. Може и никога да не я кажат.

Новините

Най-четените