Рекордът на Джордж Клуни и кои звезди прибраха най-много пари за 2017-а

За последната една година актьорът Джордж Клуни успя да спечели повече, отколкото който и да е актьор някога е изкарвал за 12 месеца. Това става ясно в последното издание на класацията на сп. Forbes за най-богатите хора в света.

Според изданието от 1 юни 2017 до 1 юни 2018 г. 57-годишният актьор е успял да изкара 239 млн. долара (преди данъците), с което се превръща в най-високо платения представител на съсловието си въобще и влиза на второ място в класацията за най-печелившите знаменитости за годината.

Разбира се обаче, в по-голямата си част парите на Клуни въобще не идват от актьорския му талант, а от компанията му за производство на текила. В края на юни миналата година той продаде за 1 милиард долара ключовия дял от акциите на компанията "Касамигос", на която е съосновател заедно с Ранди Гербер и Майк Мелдман.

Купувачът, алкохолния гигант "Диаджео" - собственик и на лейбълите "Джони Уокър", "Смирноф" и "Гинес", първоначално плати 700 милиона долара по сделката. Допълнителни 300 милиона долара ще бъдат изплатени за период от 10 години в зависимост от представянето на компанията.

Въпреки това Клуни и партньорите му остават част от "Касамигос", а оттам идва и лъвският пай от парите на актора.

Междувременно в класацията с най-богатите знаменитости попадат спортисти, риалити звезди, музиканти и лица от телевизията.

От Forbes коментират, че се наблюдава сериозно засилване на ефекта на социалните мрежи върху богатството на звездите. Риалити звездите например, за които Facebook, Twitter, Instagram и Snapchat са от особена важност, напредват значително като годишни печалби.

Кой обаче влиза в топ 10 на най-високоплатените знаменитости освен Джордж Клуни, можете да видите в галерията ни.

Новините

Най-четените