Sony Xperia Z5 идва с 4K резолюция

Броени дни преди официалната премиера на новата Xperia Z5 на германското техническо изложение IFA, изтече предварителна информация, която разкрива почти всички спецификации на новия смартфон на Sony.

И ако може да се вярва на лийковете - Sony ще се окаже първият производител на мобилни телефони, който пуска на пазара устройство с 4K резолюция на дисплея.

Очаква се японците да представят три отделни Z5-тици: флагмана Xperia Z5, по-малък модел, наречен Xperia Z5 Compact и супер-устройството от висок клас Xperia Z5 Premium.

Триото на Sony ще има еднакви панели, водоустойчив дизайн, четец за пръстови отпечатъци и нечовешка 23-мегапикселова задна камера с капацитет за видео с 4K резолюция.

Все още не е съвсем ясно дали и трите модела ще имат едни и същи вътрешни чаркове, но се очаква "обикновената" Xperia Z5 да излезе с осем-ядрен 2.0 GHz процесор Snapdragon 810, графичен процесор Adreno 430, 3 GB RAM и 32 GB вградена памет, по информация на PhoneArena.

Основната разлика между трите устройства ще бъде в размера и резолюцията на екраните.

Малката Xperia Z5 compact би трябвало да се появи с 4,6-инчов дисплей с резолюция 1280х720 пиксела.

Флагманът Xperia Z5 ще има 5,2-инчов дисплей и 1920х1080p, а екранът на Xperia Z5 Premium ще е 5,5-инчов с кристалната 4K резолюция.

Sony наистина не се шегуват със спецификациите на дисплея: това са си 3840х2160 пиксела, което е най-добрата разделителна способност на мобилния пазар. Което предполага, че ще има нужда и от солидна батерия.

До момента Sony нито потвърждава, нито отрича тази информация, но така или иначе първите събития на IFA започват още утре, а мистерията около новото поколение Xperia ще се разкрие съвсем скоро...

#1 vanko 02.09.2015 в 12:40:26

4K резолюция на 5-инчов дисплей Още един тарикатлък за оправдаване на обидно високите цени...

Новините

Най-четените