Крис Уодъл: Бекъм не беше велик играч

Оказа се, че една от легендите на английския футбол Крис Уодъл не споделя общото мнение за Дейвид Бекъм, който обяви, че слага край на кариерата си. Преди да изгрее звездата на Бекъм, точно Уодъл беше смятан, при това за дълго време, за най-техничния играч в историята на футбола на Острова.

„Бих казал, че Бекъм беше добър играч, не бих го определил като велик - обясни Уодъл, който има 62 мача за Англия. - Ако направим списък с важни играчи от основаването на Висшата лига, то не смятам, че Бекъм ще попадне в Топ 1000.

„Мисля, че има много по-талантливи играчи от него в света. Но той реализира максимално това, с което разполага. Дейвид си изгради страхотен имидж, използва го отлично, създаваше шансове, вкарваше голове, беше фантастичен играч за всеки клуб, където е ритал.

„Дейвид винаги казваше правилните неща пред медиите, продаваше фланелки, инвестираше правилно и винаги се е държал както трябва.

„Що се отнася до футболните му качества, смятам, че той беше прекрасен подавач, страхотен спортист. За мен той беше добър играч, но не и велик."

#1 Бай Пешо Танкиста 18.05.2013 в 12:04:09

Хахахаха,то щото Уодъл беше уникален фуболист в цялата Галактика-затова може да си позволи да дава оценки и титли.Не съм гледал статистика,но си спомням ,че Бекъм има 10 пъти повече отличия в кариерата си от Крис Уодъл и точно той не е капацитет ,който има способност да раздава оценки

#2 http 18.05.2013 в 19:17:30

Даже не съм сигурен, че тоя е Крис Уодъл на снимката в близък план. По-ското тоя зад него ми напомня на него... Беше голям комик извън терена и на него. Техничар и голям шоумен. Помня го в Марсилия най-вече... не знам защо, от там са ми спомените за него. Иначе, всеки си има мнение, моето за Бекъм е, че беше голям футболист. Визитката му го показва...

#4 http 19.05.2013 в 18:45:05

Някъде да съм казал, че Уодъл не е бил играч? Помня го повече в Марсилия (както написах), гледал съм го и в Уензди, даже съм бил на стадиона 1990 мисля беше, когато с Марсилия играха срещу ЦСКА, но не е там въпроса. Основното е, че не може да кажеш, че Уодъл е ВЕЛИК, а Бекъм, който е постигнал в ПЪТИ повече от него... не е. Смешно е. На достатъчно годинки съм за да не вярвам в Дядо Коледа, Сънчо и прочие герои... п.с. Единият е продукт на друго поколение, по-футболно, докато Бекъм игра в епохата на комерсиалният футбол, където парите бяха в пъти повече... В заключение - Уодъл и Бекъм са известни имена. Единият познат повече в Англия, докато Бекъм е световноизвестен.

#5 http 19.05.2013 в 18:45:56

Пропуснах нещо... Не каза кой е на снимката? Защото според мен не е Крис Уодъл... ама нейсе!

Новините

Най-четените