Сити затрупва Давид Силва с пари

Давид Силва е пред подписването на нов договор с Манчестър Сити, който ще му носи по 200 000 лири на седмица, потвърди източник от клуба. Преговорите с нападателя вървят от началото на лятото и се очаква той да подпише за още пет години с шампионите на Англия.

Преговорите бяха стигнали до застой точно преди началото на сезона, когато претенциите на испанеца за повишаване на заплатата му бяха отхвърлени от екипа на Роберто Манчини. Но след това в клуба пристигна нов изпълнителен директор - испанецът Феран Сориано, на когото се дължи успешното продължаване на преговорите.

През миналата седмица представители на Реал са се свързали с мениджмънта на Силва с молба да получават информация за ситуацията около него в Сити, тъй като испанският гранд има интерес към нападателя. Точно това обаче се е оказало катализаторът в преговорите със Сити, които са започнали да напредват още по-бързо.

Бонусите в новия договор на Силва, свързани с бъдещи успехи във Висшата лига и Шампионската лига ще увеличат доходите му на 250 000 лири на седмица.

Новините

Най-четените