Здравейте,
Този път сме помислили за нещо сладко.
Това е сладкиш, който със сигурност ще ви държи будни и в добро настроение.
Начин на приготвяне
Сварете хубаво силно кафе и докато е още топло добавете кафявата захар, разбъркайте и оставете да се охлади.
В стъклена купа разбийте до побеляване жълтъците и захарта. Отнема около 10 минути и можете да го направите и с кухненски робот.
Добавете рома и разбийте добре. Ние използвахме ром, който е с висок алкохолен градус, спокойно може да ползвате марсала или порто, ако високия градус ви притеснява.
В тенджера с размер, подходящ за купата, кипнете вода. Поставете купата със жълтъците, така че да не допира водата, намалете силата на котлона и при непрекъснато бъркане сгъстете сместа - около 15 минути.
Внимавайте сместа да не завира, за да не се пресекат яйцата. Свалете купата и оставете сместа да се охлади, като разбърквате отвреме навреме.
В голяма купа сложете маскарпонето, което задължително трябва да е със стайна температура, и го разбъркайте, за да стане кремообразно.
Постепенно прибавете яйчения крем и разбъркайте добре.
Разбийте сметаната на твърда пяна и я добавете към крема.
Налейте и алкохола.
Изберете подходящ съд за тирамисуто, така че да може да подредите бишкотите на два реда.
Смесете изстиналото кафе с рома за крема и разбъркайте. Потапяйте всяка бишкота за секунда в течността и оформете първия ред.
Покрийте с половината от крема и отново подредете бишкоти. Покрийте с останалия крем, подравнете и завийте с фолио за свежо съхранение.
Приберете в хладилника за поне 8 часа, а най-добре цяла нощ.
Така бишкотите ще могат да се напоят добре с крема и да омекнат.
Поръсете обилно с какао и отгоре украсете с малини. Какаото, малините и кремът се съчетават чудесно.
Добър апетит.