Здравейте,
Руло "Стефани" е класика, позната на всички. Дали сме го поръчвали в ресторанти при соца, в столове на почивни станции или са ни го готвили у дома, все едно - обичаме да го има в седмичното меню.
Начин на приготвяне
Изберете хубава телешка кайма, най-добре е да купите месо и да помолите месаря да ви го смели.
Изсипете каймата в голяма купа. В блендер смелете лука, хляба, добавете подправките и пармезана и посолете.
Изсипете сместа при каймата, сложете галетата и яйцата и разбъркайте добре с ръце. Покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилника за 20-30 минути.
През това време сварете яйцата за 8 минути. Нарежете почистения морков на еднакви по големина пръчици и сварете за 5-6 минути в подсолена вода.
Нарежете киселите краставички на пръчици.
Върху намаслена хартия за печене разстелете на пласт каймата.
Отделете малко парченце от нея за запълване на празнини. Може да използвате фолио или чиста кърпа.
В средата по дължина наредете ленти морков и кисела краставичка, а отгоре сложете яйцата.
Може да ги сложите цели или разрязани на две.
Внимателно повдигнете краищата на хартията и пролепете двата края на каймата.
Притиснете добре, за да не се разпадне и раздели по време на печенето. Ако има дупчици, ги запълнете с отделената кайма.
Най-добре е ръбът, където се съединява каймата, да се падне отдолу при печенето.
Сложете каймата в продълговат съд за печене, който сте намаслили и по възможност застлали с хартия, за да може да извадите лесно рулото. Ако имате съд с падащи стени, използвайте него.
Печете рулото, завито с хартията 20 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Извадете рулото, махнете горния пласт хартия и поръсете със смес от галета и настърган пармезан.
Печете още 20-25 минути.
Оставете леко да се охлади преди да извадите и да нарежете на филии.
Поднесете с картофено пюре, приготвено с прясно мляко и масло.
Добър апетит.