Лазаня с пиле, спанак и сос бешамел със сирене

Здравейте,

Поканете няколко приятели, за да ви правят компания около масата, когато ще седнете да похапнете от тази вкуснотия.

Оставете я 15 минути след изваждането от фурната, за да "дръпне" всичко. С чаша бяло вино става съвсем добре.

Начин на приготвяне

Загрейте 3 с.л. зехтин и запържете пилето за около 10 минути, като разбърквате често.

Добавете ситно нарязаните лук и чесън и разбъркайте добре. Сложете спанака, разбъркайте и захлупете.

Оставете под капак, докато остане на мазнина, така пилето ще е напълно сготвено.

Пригответе соса като загреете маслото и 2 с.л. зехтин.

Сложете брашното и запържете до зачервяване при непрекъснато бъркане.

Дръпнете леко от котлона и налейте на тънка струйка млякото, като разбърквате добре, за да не стане на бучки.

Посолете и подправете с черен пипер, оставете да кипне и сложете настърганото сирене и около 1/3 от пармезана.

Бъркайте, докато сосът се сгъсти и стане като палачинкова сме. Не трябва да е прекалено гъст, за да може корите да се сварят.

Пригответе тестото за корите и оставете в хладилника за 15 минути.

След това оформете корите на машина за паста. Ако не ви се занимава използвайте готови кори.

В тавичка за печене налейте на дъното малко зехтин и сложете малко от соса.

Подредете 2 реда кори, като между тях сложите сос. Разпределете част от плънката и редувайте до изчерване на продуктите.

Като завършите със сос бешамел и отгоре покрийте с настъргания пармезан.

Печете около трийсетина минути на много добре предварително загрята до 220 градуса фурна.

Да ви е сладко.

Новините

Най-четените