Ореховки, кафе "на филтър" и фрапе

Здравейте,

Нещо ви се хрупа с кафето, ама да не е бисквита или сладкиш от магазина, а нещо "бабино" или "мамино".

Ореховките са един добър вариант.

Начин на приготвяне

В блендер нарежете ореховите ядки на едро.

Разбийте белтъците и захарта на пяна.

Добавете 2 с.л. от брашното и какаото и разбъркайте добре, добавете и лимончело.

Добавете ореховите ядки и останалото брашно и разбъркайте внимателно с лъжица.

Готовата смес изсипете в тава, в която сте сложили намаслена хартия и разпределете равномерно.

Печете ореховките в преварително загрята до 120 градуса фурна около 30 минути.

Не пресушавайте, защото след изстиването се втвърдяват.

Преди да извадите от фурната, натиснете леко с пръст тестото, и ако не лепне, извадете.

Нарежете ореховките с форми за сладки и поднесете с любимото си кафе.

Добър апетит.

За кафето нашите приятели от My Gourmet Cafe представят опция за кафе приготвено "на филтър" и предложение за едно фрапе.

Новините

Най-четените