Здравейте,
Да гръмнем една калорична бомба :))
Начин на приготвяне
Разбийте до пухкава смес мекото масло със захарта. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате разбиването.
Смесете предварително брашното и какаото, пресейте ги, за да няма бучки в тях и ги добавете към останалите продукти. Разбийте до гладкост.
Намажете с масло дълбока продълговата форма за кекс.
Постелете дъното и стените с хартия за печене.
Оставете краищата на хартията да стърчат над формата, за да можете по-лесно да извадите кекса.
В купа разбийте рикотата с пудрата захар и разбъркайте с тел. Добавете яйцето и разбъркайте.
Изсипете шоколадовата кексова смес във формата и я загладете. Върху нея изсипете сместа с рикота.
С помощта на шпатула разбъркайте двете смеси с плавни движения. Загладете отгоре и печете кекса на 180 градуса 45 минути.
Смесете продуктите за соса и варете, като разбърквате често - докато се изпари повече от половината течност.
Охладете леко и прецедете през цедка, прехвърлете в купичка и поднесете с кекса.
Добър апетит.