Здравейте,
Вече сме правили киш. Този е почти вегетариански :))) - ако не броим бекона.
Лесна, бърза и вкусна вечеря.
Начин на приготвяне
Изсипете брашното в тавичка и го загрейте за 5 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.
Разтворете маята в топлата вода.
Прехвърлете брашното в купа, добавете маята, яйцето и подправете със сол. Омесете меко тесто.
Добавете маслото, раздробено на парченца, и омесете отново. Добавете малко брашно, за да може да омесите.
Тестото е много меко и лепкаво. Сложете в купа, покрийте с фолио и сложете в хладилника за 30 минути.
Нарежете праза на тънки колелца, гъбите на филийки, а чушката и бекона на дребни парченца.
В тиган загрейте 2 с.л. зехтин и запържете бекона за 5 минути, докато стане леко златист.
Добавете праза, посолете и като бъркате често, гответе до омекване и леко зачервяване, за около 8-10 минути. Празът трябва да е почти готов.
Сложете гъбите, разбъркайте и след 5 минути добавете чушката, за да може да омекне.
Изсипете плънката в купа, за да може да се охлади. Разбърквайте отвреме навреме, за да ускорите процеса.
Пригответе заливката, като смесите двата вида мляко с яйцата. Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер.
Извадете тестото от хладилника и разточете внимателно.
Може да оформите основата и направо в леко намасления съд за печене, като разстелете тестото с ръка.
Оформете така, че част от основата да е и по стените.
Изсипете плънката и подравнете. Отгоре излейте заливката и сложете в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Печете 20 минути, намалете на 170 градуса и печете още 20 минути, докато плънката стегне и се зачерви приятно.
Извадете киша и оставете за 15 минути преди да разрежете.
Добър апетит.