Здравейте,
Комбинацията от пилешко с чери доматки е добра, а ястието се приготвя бързо.
Използвайте по парче месо за всяка порция.
Начин на приготвяне
Почистете и измийте месото и изтънете леко от долната страна.
Посолете и подправете с черен пипер от всички страни.
Изрязаните части от месото може да използвате за пилешка супа.
Разрежете доматите и гъбите на половинки.
Разделете главата чесън на скилидки и с остър нож отрежете твърдата основа на всяка скилидка без да обелвате.
В съд за печене сложете чесъна и доматите, налейте около 40 мл зехтин.
Посолете и подправете с черен пипер и листа пресен риган.
Запечете за 10 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Извадете съда от фурната и между запечените продукти поставете парчетата месо.
Полейте с още малко зехтин и върнете във фурната. Печете още 20 минути.
Оставете да се охлади за 10 минути преди да сервирате.
Поднесете с хрупкави пържени картофки.
Добър апетит.