Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пилешко филе с чери домати и гъби

Пилешко филе с чери домати и гъби  Снимка: Стоян Георгиев
Пилешко филе с чери домати и гъби  Снимка: Стоян Георгиев
Пилешко филе с чери домати и гъби  Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Комбинацията от пилешко с чери доматки е добра, а ястието се приготвя бързо.

Използвайте по парче месо за всяка порция.

Начин на приготвяне

Почистете и измийте месото и изтънете леко от долната страна.

Посолете и подправете с черен пипер от всички страни.

Изрязаните части от месото може да използвате за пилешка супа.

Разрежете доматите и гъбите на половинки.

Разделете главата чесън на скилидки и с остър нож отрежете твърдата основа на всяка скилидка без да обелвате.

В съд за печене сложете чесъна и доматите, налейте около 40 мл зехтин.

Посолете и подправете с черен пипер и листа пресен риган.

Запечете за 10 минути в предварително загрята до 200 градуса фурна.

Извадете съда от фурната и между запечените продукти поставете парчетата месо.

Полейте с още малко зехтин и върнете във фурната. Печете още 20 минути.

Оставете да се охлади за 10 минути преди да сервирате.

Поднесете с хрупкави пържени картофки.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените