Здравейте,
Правим тази рецепта не за първи път и ви уверяваме, че става и за основно ястие.
Пробвайте с нас.
Начин на приготвяне
Нарежете спанака на едро и го залейте с кипяща вода. Захлупете с капак и оставете за 10 минути да омекне.
Нарежете праза на тънки колелца и заедно с пастата го сварете в голямо количество подсолена вода за 10 минути.
Настържете сиренето на едро ренде, нарежете франзелата на малки кубчета, а орехите наситнете с нож.
В купа налейте 1/3 от прясното мляко, добавете брашното, горчицата и индийското орехче. Разбийте на еднородна смес.
В голяма тенджера налейте млякото, добавете маслото и след като се загрее, налейте сместа с брашното. При непрекъснато бъркане варете 3-4 минути, докато се сгъсти, но не прекалено.
Посолете и подправете с черен пипер. Дръпнете от котлона, сложете 2/3 от настърганото сирене, отцедения спанак, пастата и праза.
Разбъркайте добре, сместа трябва да е гъста, ако прецените , може да долеете още до 100 мл прясно мляко.
Останалото сирене смесете с нарязаната на кубчета франзела и едро нарязаните орехи.
Изсипете сместа в намаслен съд за печене, разпределете равномерно и покрийте със сместа от сирене, хляб и орехи.
Полейте с малко зехтин и печете 25-30 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.
Ястието трябва да придобие златист цвят и хрупкава коричка.
Добър апетит.