Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Пенне с чедър, спанак и орехи

Пенне с чедър, спанак и орехи Снимка: Стоян Георгиев
Пенне с чедър, спанак и орехи Снимка: Стоян Георгиев
Пенне с чедър, спанак и орехи Снимка: Стоян Георгиев
Пенне с чедър, спанак и орехи Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Правим тази рецепта не за първи път и ви уверяваме, че става и за основно ястие.

Пробвайте с нас.

Начин на приготвяне

Нарежете спанака на едро и го залейте с кипяща вода. Захлупете с капак и оставете за 10 минути да омекне.

Нарежете праза на тънки колелца и заедно с пастата го сварете в голямо количество подсолена вода за 10 минути.

Настържете сиренето на едро ренде, нарежете франзелата на малки кубчета, а орехите наситнете с нож.

В купа налейте 1/3 от прясното мляко, добавете брашното, горчицата и индийското орехче. Разбийте на еднородна смес.

В голяма тенджера налейте млякото, добавете маслото и след като се загрее, налейте сместа с брашното. При непрекъснато бъркане варете 3-4 минути, докато се сгъсти, но не прекалено.

Посолете и подправете с черен пипер. Дръпнете от котлона, сложете 2/3 от настърганото сирене, отцедения спанак, пастата и праза.

Разбъркайте добре, сместа трябва да е гъста, ако прецените , може да долеете още до 100 мл прясно мляко.

Останалото сирене смесете с нарязаната на кубчета франзела и едро нарязаните орехи.

Изсипете сместа в намаслен съд за печене, разпределете равномерно и покрийте със сместа от сирене, хляб и орехи.

Полейте с малко зехтин и печете 25-30 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна.

Ястието трябва да придобие златист цвят и хрупкава коричка.

Добър апетит.

Опитайте тази храна с това вино.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените