Сувлаки с печени картофи и млечна салата

Здравейте,

Сувлакитата, които сме включили в днешното издание на Home Cusine, са 100% изпълнени по препоръки на собственика на гръцкото заведение за гироси "Pita Gyros" на паметника Левски.

Правят се много лесно, а са страшно крехки и много вкусни.

Съчетахме ги с картофи, които са чиста импровизация и една версия на млечната салата "Снежанка" със сирене в нея, защото вкъщи я приготвяме по този начин.

Добър апетит.

Начин на приготвяне

Нарежете месото на еднакво дълги, еднакво дебели ленти, така че да може да ги нанижете на шиш. Овкусете със сол и черен пипер и покрийте с нарязания на полумесеци лук.

Оставете поне час в хладилника.

Обелените и измити картофи нажете на едри парчета.

Сложете ги в купа и поръсете с риган, черен и червен пипер, сложете 4-5 с.л. зехтин и разбъркайте добре.

Изсипете в съд за печене и налейте бирата.

Печете в предварително загрята фурна, докато се зачервят и омекнат.

За млечната салата: В блендер наситнете краставицата, чесъна и копъра.

Изсипете в купичка и прибавете натрошеното сирене.

Овкусете със сол и черен пипер и сложете 3-4 с.л. зехтин.

(Разбъркайте добре и оставете в хладилника, покрито с фолио, докато приготвите сувлаки.)

Загрейте тиган скара, налейте малко зехтин и изпечете сувлаки от всички страни.

Не препичайте, за да не стане месото сухо.

Готовите шишове извадете в широк и съд и залейте с марината.

Да ви е сладко.

#1 Ghost_Preacher 21.05.2012 в 19:22:15

Айде аз като специалист да ви оборя,не го знам тоя шеф на на гирос закусвалня какъва рецепта ви е дал,обаче сувлаки се прави с не с шол а с месо от зоната на ребрата.А в млечната салата(дзадзики) гърците слагат джоджен а не копър.

#2 Кафеджията 21.05.2012 в 19:42:48

Месото за рецептата си го избрахме ние, човека не ни е казвал какво да е. Въпрос на личен избор, но след като сте специалист ще опитаме и с вашето месо. Иначе за салата ние сме написали, че това е наша версия на млечна салата, а не гръцкото дзадзики Хубава вечер

Новините

Най-четените