Здравейте,
Сувлакитата, които сме включили в днешното издание на Home Cusine, са 100% изпълнени по препоръки на собственика на гръцкото заведение за гироси "Pita Gyros" на паметника Левски.
Правят се много лесно, а са страшно крехки и много вкусни.
Съчетахме ги с картофи, които са чиста импровизация и една версия на млечната салата "Снежанка" със сирене в нея, защото вкъщи я приготвяме по този начин.
Добър апетит.
Начин на приготвяне
Нарежете месото на еднакво дълги, еднакво дебели ленти, така че да може да ги нанижете на шиш. Овкусете със сол и черен пипер и покрийте с нарязания на полумесеци лук.
Оставете поне час в хладилника.
Обелените и измити картофи нажете на едри парчета.
Сложете ги в купа и поръсете с риган, черен и червен пипер, сложете 4-5 с.л. зехтин и разбъркайте добре.
Изсипете в съд за печене и налейте бирата.
Печете в предварително загрята фурна, докато се зачервят и омекнат.
За млечната салата: В блендер наситнете краставицата, чесъна и копъра.
Изсипете в купичка и прибавете натрошеното сирене.
Овкусете със сол и черен пипер и сложете 3-4 с.л. зехтин.
(Разбъркайте добре и оставете в хладилника, покрито с фолио, докато приготвите сувлаки.)
Загрейте тиган скара, налейте малко зехтин и изпечете сувлаки от всички страни.
Не препичайте, за да не стане месото сухо.
Готовите шишове извадете в широк и съд и залейте с марината.
Да ви е сладко.
Айде аз като специалист да ви оборя,не го знам тоя шеф на на гирос закусвалня какъва рецепта ви е дал,обаче сувлаки се прави с не с шол а с месо от зоната на ребрата.А в млечната салата(дзадзики) гърците слагат джоджен а не копър.
Месото за рецептата си го избрахме ние, човека не ни е казвал какво да е. Въпрос на личен избор, но след като сте специалист ще опитаме и с вашето месо. Иначе за салата ние сме написали, че това е наша версия на млечна салата, а не гръцкото дзадзики Хубава вечер