Здравейте,
Бърза, лесна и много вкусна рецепта за предястие, лека вечеря или парти.
Начин на приготвяне
Разделете парчетата сьомга едно от друго и ги подредете в чинията за сервиване.
Добре е сьомгата да е нарязана на много тънко, но опакована няма как да се прецени.
Нашата не беше с идеалната дебелина на резените, но в никой случай не се отрази на вида и вкуса.
С белачка за зеленчуци нарежете краставицата на ленти.
Не режете от сърцевината със семки, защото е много водниста.
Разпределете лентите краставица между парчетата риба.
Може да завиете на колелца, а ако е по-дълга краставица, просто нагънете.
Сложете няколко тънки резена лимон.
В купичка смесете крем сиренето и сметаната. Разбъркайте добре, до получаването на гладка кремообразна смес без бучици.
Сложете зехтина, сока на половин лимон, ситно настъргана лимонова кора и подправете със сол и черен пипер.
Накрая добавете ситно нарязан див лук и разбъркайте.
С лъжичка разпределете сместа в платото и завършете с още малко лук.
Поднесете с хубав хляб.
Може да използвате франзела, чабата или френски селски хляб.
Еднакво вкусно е, който и да изберете. Поднесете с добре охладено бяло вино, другият правилен избор е водка, разбира се.
Добър апетит.