Здравейте,
Да ви подготвим по-отрано за празничната трапеза на Великден с една рецепта с агнешко.
Начин на приготвяне
Почистете горната част на котлетите, за да оголите костта и да я оформите като дръжка.
Посолете и подправете с черен пипер.
Мариновайте котлетите в зехтин, ситно нарязан чесън и ситно нарязани 2 клонки розмарин за около час.
Почистете лука и го нарежете на тънки полумесеци, а сушените домати на лентички.
Отстранете чесъна и розмарина от месото и изпържете в сгорещен зехтин за по 2-3 минути от всяка страна.
Времето за готвене зависи от това колко изпечено предпочитате месото.
Хубаво е да остане леко розово, за да е крехко и сочно.
Извадете месото от тигана и върнете в съда с марината.
Покрийте с алуминиево фолио и оставете да почине така около 10 минути.
Загрейте 2 с.л. зехтин и маслото и изпържете лука на слаб огън за 10 минути, като бъркате често.
Важно е да се сготви бавно, за да излезе сладостта му.
В края на готвенето добавете сушените домати, 2 скилидки ситно нарязан чесън и наситнена клонка розмарин.
Разбъркайте, и оставете на огъня за 2-3 минути.
Поднесете котлетите с лука и печени пресни картофи, овкусени със сол и розмарин.
Добър апетит.