Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Агнешки котлети с червен лук и розмарин

Агнешки котлети с червен лук и розмарин Снимка: Стоян Георгиев
Агнешки котлети с червен лук и розмарин Снимка: Стоян Георгиев
Агнешки котлети с червен лук и розмарин Снимка: Стоян Георгиев
Агнешки котлети с червен лук и розмарин Снимка: Стоян Георгиев

Здравейте,

Да ви подготвим по-отрано за празничната трапеза на Великден с една рецепта с агнешко.

Начин на приготвяне

Почистете горната част на котлетите, за да оголите костта и да я оформите като дръжка.

Посолете и подправете с черен пипер.

Мариновайте котлетите в зехтин, ситно нарязан чесън и ситно нарязани 2 клонки розмарин за около час.

Почистете лука и го нарежете на тънки полумесеци, а сушените домати на лентички.

Отстранете чесъна и розмарина от месото и изпържете в сгорещен зехтин за по 2-3 минути от всяка страна.

Времето за готвене зависи от това колко изпечено предпочитате месото.

Хубаво е да остане леко розово, за да е крехко и сочно.

Извадете месото от тигана и върнете в съда с марината.

Покрийте с алуминиево фолио и оставете да почине така около 10 минути.

Загрейте 2 с.л. зехтин и маслото и изпържете лука на слаб огън за 10 минути, като бъркате често.

Важно е да се сготви бавно, за да излезе сладостта му.

В края на готвенето добавете сушените домати, 2 скилидки ситно нарязан чесън и наситнена клонка розмарин.

Разбъркайте, и оставете на огъня за 2-3 минути.

Поднесете котлетите с лука и печени пресни картофи, овкусени със сол и розмарин.

Добър апетит.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените