Тя идва от Тоскана и ще ви развълнува. Паста с шоколад от Raffaelli.
Два гряха в едно вече не са грехове, а чисто удоволствие.
Ще ви я покажем като рецепта, но вие си я представете като подарък. Защо да подаряваме предмети, като можем да си играем с вкусове, спомени, усмивки и преживявания.
Да не се заблудите заради шоколада, че ще правим десерт, италианците никак не обичат рамките, затова четете внимателно.
Продукти
400 гр. riccioli al cacao
лъжица масло
200 гр. гъба манатарка (прясна)
50 гр. сушени гъби (микс)
50 гр. горгонзола
150 гр. готварска сметана
1 супена лъжица паста от трюфели
10 гр. орехи смлени
бяло вино (на око около 30 гр.)
100 гр. пармезан
сол и черен пипер на вкус
Сварявате пастата според инструкциите на опаковката - около 7 минути.
Докато пастата се вари, в дълбок тиган разтапяте маслото. Слагате нарязаните пресни гъби и накиснатите предварително за около 10-15 минути сухи в тигана. Запържвате леко и добавяте виното. След като то се изпари и гъбите се задушат (приблизително 5 мин.), добавяте сметаната, горгонзола, орехите и пастата от трюфели.
Сосът се готви на умерен огън, докато се сгъсти достатъчно. Когато е готов, добавяте сварената и отцедена паста в тигана при соса. Разбърквате добре заедно всички продукти и добавяте сол и пипер на вкус и поръсвате с пармезан.
Сервира се веднага, докато е топло.
Можете да поръчате шоколадовата паста самостоятелно или като част от подаръчна кошница от Kordella.bg.