Здравейте,
Това ястие обикновено готвим, когато сме много гладни.
Ако ще го приготвяте, добре е да знаете, че ще ви трябват поне няколко часа.
Така че не е подходящо за бърза вечеря, по-скоро за добър обяд.
Начин на приготвяне
Нарежете зеленчуците на не много тънки ленти и шпиковайте месото (правите разреж с ножа под наклон и пъхате парче зеленчук).
Посолете и подправетес черен пипер. Намажете добре месото с марината от мащерката, черен пипер, сол и 4-5 с.л. зехтин.
Покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете поне 2 часа в хладилника.
В дълбок тиган или тенджера загрейте малко зехтин и масло и запържете месото за около 5-6 минути от всяка страна. Прехвърлете в тавичка за печене и излейте мазнината от запържването.
Сложете ястието да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 40 минути, покрито с алуминиево фолио. Махнете фолиото, намалете температурата и печете още около 40 минути.
Извадете месото и в тавичката налейте малко вино и сложете маслото, за да отлепите полепналите по дъното парченца месо и да ползвате соса при сервирането.
В тенджера с подсолена вода сварете нарязаните картофи. В края на варенето добавете спанака и оставете още 5 минути да се бланшира.
Отцедете и прехвърлете в купа. Пасирайте всичко, като добавите маслото и сметаната. Опитайте, и ако има нужда посолете отново.
Добър апетит.