Задържаха полицай в Брюксел, подавал информация на терористите

Полицай, работел в диспечерски пункт на полицията в Брюксел, е бил задържан заради това, че подавал информация към терористи, съобщават местни медии, предаде БНР.

Първите данни по случая се появиха тази сутрин, а по-късно бе уточнено, че полицаят е контактувал с терорист, който се намира в затвора. Отбелязва се, че затворникът е Ясин Атар, обвинен за ръководител на терористична група.

Брат му Усама Атар, според белгийските власти е "мозъкът" наб атентатите в Брюксел от миналата пролет. През април бе предприета операция за залавянето на Усама Атар в Барселона, но той не бе открит.

Задържаният полицай е изпратен направо в затвора, а следващата седмица съд ще прецени каква да бъде по-нататъшната му съдба. Повдигнатите обвинения са за разгласяване на служебна тайна и поверителни данни, както и за корупция.

#3 dedo adji 22.09.2017 в 23:58:06

Могло е да се предвиди, Орлине, ама европейските управници са предвиждали само кяра от евтината работна ръка, който сега се изплаща от обикновените европейци. Съобщението показва, че корумпираните полицаи не са наш монопол, което би трябвало да ни е ясно от десетки американски кримки. Само дето в Белгия, като ги хванат ги вкарват в затвора. Но не се знае колко време ще остане там. И там имат хуманитарни организации, които се грижат за правата на човека, ще му уредят защита, пускане под гаранция и психотерапия.

Новините

Най-четените