Руски изстребител е прелетял на метри от американски разрушител

Руски военни самолети са извършили серия „агресивни" полети над американски боен кораб в международни води в Балтийско море, предава АФП.

Анонимен източник от американското министерство на отбраната е съобщил за няколко инцидента в понеделник и вторник. При един от случаите руски СУ-24 е прелетял на 9 метра над американския разрушител „Доналд Кук" в „симулация на атака".

„Това е най-агресивното действие, което съм виждал за последните години", заявил е източникът.
Разрушителят е бил в Балтийско море, на 70 морски мили от Калининград.

На кораба е имало и полски хеликоптер като част от рутинни тренировъчни действия, което довело до спекулации, че руснаците "изпращат сигнал до Полша", пише CNN.

Срещи между американски и руски кораби и самолети се случват често, но когато са проведени безопасно не предизвикват тревоги. Този път обаче източниците твърдят, че американският екипаж е счел случая за опасен.

#1 Rodrigo Diaz de Vivar 13.04.2016 в 20:09:11

Интересно, все тези от USS Donald Cook се плашат. Нямат ли други кораби, че руснаците само срещу него се пъчат. Летяли агресивно в Черно море, сега пък в Балтийско. И какво значи "агресивно". С нещо заплашили ли са кораба и екипажа? И webcafe, напишете и че освен изтребителите и два Kamov KA27 са направили по няколко кръга около разрушителя, то си е така. Правили са снимки, не са се крили от никого. И официално, изтребителите са преминали на 900 метра от разрушителя, на височина 30 метра. Като на екипажа му се "струвало", че прелитат в атакуващ профил. Та, нито са прелетели НАД разрушителя, нито са били на 9 метра над него, това са глупости изсмукани не знам откъде.

#2 Arnestoo 15.04.2016 в 11:04:32

Интересно ми е как щеше да реагира американската армия, ако руски боен кораб плаваше на "учение", на 100 км. от Флорида примерно??!! Едва ли щяха да ги черпят с Макдонълдс!

#3 SamVaims 15.04.2016 в 14:57:14

Считам,че в скоро време ще падат още птички от въздушно-космическите сили на Русия. Изгубиха една в Турция и провокациите продължават. Ами ако си играеш с огъня е много вероятно да се опариш.

#4 theo 15.04.2016 в 16:07:54

Абе руснаците нещо са го нарочили тоя "Доналд Кук", съвсем без екипаж ще го оставят! Първо в Черно море, сега в Балтийско. Ако не се лъжа, тогава пак беше през април, някъде около деня на космонавтиката. Дали тоя път са ползвали "Хибин"-а?

#5 sim4o 15.04.2016 в 17:06:05

SamVaims | 15.04.20161 4:57 Считам,че в скоро време ще падат още птички от въздушно-космическите сили на Русия. Изгубиха една в Турция и провокациите продължават. Ами ако си играеш с огъня е много вероятно да се опариш. ------------------- И аз мисля, че ще има опарване .. .. опарване на соросоидите - цър пър с ракетки .. Бууууум - бомбици! А скоро ли ще е това време, дето викаш ти SamVaims , приятелю "считам ,че в скоро време"? Не, не скоро - още Сирия не е паднала! Ето и за Турция , за която споменаваш .. "От турците една трета ще погинат, една трета ще се Кръстят, и само една трета ще отиде до Кокини миля " Поздрави .. харесва ми, че повечето хора еднакво мислим! Ама живи сме-ще видим!

#6 SamVaims 15.04.2016 в 18:47:37

Сим4о .. опарване на соросоидите - Дай най-накрая едно ясно определение за "соросоиди", че да видя дали се отъждествявам с тях и по какъв начин.

Новините

Най-четените