Протести и сблъсъци в Молдова

Полицията в Молдова влезе в сблъсък с протестиращи пред сградата на главната прокуратура в Кишинев, съобщи РИА „Новости".

Представители на партията „Наш дом-Молдова" проведоха демонстрация пред сградата на главната прокуратура с искането за оставката на главния прокурор. Пострадали няма.

В Кишинев се провеждат два антиправителствени митинга. Единият е организиран от „Наш дом-Молдова", а другият от гражданската платформа „Достойнство и истина". Вторите платформа настояват за оставката на президента и предсрочни парламентарни избори не по-късно от март 2016 г. Освен това искат връщането на 1 млрд. евро, откраднати от спестяванията на гражданите при мълчаливото съгласие на властите.

Премиерът Валерий Стрелец се извини пред протестиращите за ситуацията в страната. По оценка на организаторите в центъра на молдовската столица са се събрали повече от 100 000 души. Съобщава се и че това е най-голямата протестна акция от началото на 90-те години на миналия век.

#2 Rodrigo Diaz de Vivar 06.09.2015 в 21:41:46

Гледали сме го този сценарий. Разбира се, няма кой друг да е виновен, освен Путин.

#3 dedo adji 06.09.2015 в 21:59:49

Кошка бросила котят Ето Путин виноват Не дает супруга в зад Снова Путин виноват и т. н. имаше още, но това си спомням.

#4 Conspirator 06.09.2015 в 22:39:11

Напишете в чичо Гугъл името Илан Шор,за да разберете как са отмъкнати парите/1 млрд.долара/,но няма да разберете къде са. http://www.kommersant.ru/doc/2723170 Още един ''невинен''агнец от избрания народ. На молдавците не им е до смях...

#5 Conspirator 06.09.2015 в 23:07:38

dedo adji,преди месеци направих една глупава грешка/впоследствие се усетих/.Сложих ти името в началото на един мой дълъг и ''поучителен''коментар,без да имам никакво намерение да те поучавам или ''наливам''акъл в главата ти.Да де,ама после като го прочетох и на мен ми прозвуча по този начин. Извиних се лично,още след твоя коментар,но явно не си го прочел... Затова се извинявам още един път!Никой няма право да се държи назидателно,особено с непознати!

Новините

Най-четените