Ердоган не иска да му вдигат паметници

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган не желае да бъдат издигани негови скулптури.

Това заяви самият той, след като в Коджаели, Северозападна Турция, беше отстранен изобразяващ го бюст с аргумент, че няма прилика с президента, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Ердоган каза, че е против действията на някои общини да издигат статуи или бюстове с неговия образ.

"Бях много огорчен, когато чух това. Това е против нашите ценности. Не искам да се издигат изобразяващи ме статуи и не искам да се правят бюстове или такива неща. Помолихме да бъдат премахнати. Нашите общини вече не трябва да правят такива грешки", коментира казуса Ердоган.

По негови думи паметниците трябва да са посветени на конкретни каузи и личности и събития.

Това обаче не е първият подобен монумент.

През април властите в град Харан, окръг Шанлъурфа издигнаха паметник на турския президент, изобразяващ го как спира танк. Той бе издигнат като знак за неуспеха на опита за преврат от 15 юли 2016 г. Тогава обаче подобна реакция на Ердоган нямаше.

#2 Люба6а 14.09.2017 в 19:55:01

а на червеното правешко прасе му вдигнаха още преживе червените товарищи-свини,а после му спретнаха свински преврат,и главното прасе се беше осрало от шубе,че знаеше то,що за милостиви свини е имало за другарчета,сещайки се за съдбата на непослушното прасенце трайчо костофф и тн...такиви ми ти работи,гетииии

Новините

Най-четените